fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Omsorg for andre og noe som er større enn oss selv gjør oss åpne for sunne livsstilsvalg

Mange mennesker føler seg truet når de blir påminnet deres usunne vaner. En studie viser at ved å tenke på verdier som er større enn seg selv, så er det lettere å endre adferd.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som vi publiserer i nyhetsseksjonen.
Helsebudskap er ofte budskap folk ikke ønsker å høre: Røykere bør slutte å røyke. Stillesittende mennesker trenger å bevege seg mer. Bytt ut usunn mat med sunn mat osv.
For mange mennesker utløser disse budskapene vårt naturlige forsvar. De får oss til å føle oss dårlige med oss selv og våre valg, som fører vår underbevissthet til å avvise den gode oppfordringen.
Artikkelen fortsetter under.

Forskere knytter fiendeskap i parforhold til lekk tarm og betennelse.


En ny studie publisert i publikasjonen til National Academy of Sciences, fant imidlertid at en enkel priming-øvelse for stillesittende mennesker der de tenker utover seg selv før de ser på et helse- budskap, kan gjøre disse budskapene mer effektive. Ikke bare viste deltakerens hjernevirksomhet at de var mer mottakelige for meldingene, men de ble faktisk mer fysisk aktive i ukene som fulgte.
Studien involverte 220 stillesittende voksne som var overvektige – folk som mangler fysisk aktivitet har økt risiko for en rekke negative helsetilstander.

«En av tingene som kommer i veien for at folk endrer sin oppførsel, er defensivitet,»

det forklarer forsker Emily Falk, professor ved University of Pennsylvanias Annenberg School for Communication. Hun sier videre;

«Når folk blir påminnet om at det er bedre å parkere bilen lenger unna og få seg noen ekstra steg, eller å reise seg og bevege seg rundt på jobben for å redusere risikoen for hjertesykdom, kommer de ofte med grunner til at disse forslagene kan være relevant for noen andre, men ikke for dem. «

Artikkelen fortsetter under.

Sinte folk er kanskje ikke så smarte som de tror de er, viser forskning


Forskerne ga den ene gruppen deltakere oppgaver som fikk deltakerne til å tenke på verdier som var større enn seg selv – som folk de elsket og brydde seg om – og gjorde det i en fMRI-maskin, slik at forskerne kunne se deres hjernevirksomhet i sanntid.
Gruppen reflekterte over ting som betydde mest for dem. Hvis de valgte «venner og familie», kunne de bli bedt om å tenke på situasjoner i fremtiden når de føler seg nær venner og familie. Hvis de valgte «åndelighet», kan de bli bedt om å tenke på fremtidige situasjoner hvor de knytter seg til Gud eller andre kilder til høyere makt.
Den andre gruppen ble bedt om å gjenta gjentatte positive ønsker og tanker for både de som man kjenner og for fremmede. Disse inkluderte håp om at vennene dine ville være tilfredse eller at andre ville få det bra.
I mellomtiden reflekterte en kontrollgruppe på deres minst viktige verdier.
I måneden som fulgte mottok deltakerne daglig tekstmeldinger som gjentok eksperimentet i miniatyr, primet dem til å tenke positive tanker (eller nøytrale kontroll tanker) før de mottok helsemeldinger.
De som hadde fullført oppgavene, var betydelig mer aktive i måneden som fulgte, med mindre tid til å være stillesittende.
Forskerne uttaler;

«Hvis du lar folk først» zoome ut «og tenke på ting og folk som betyr mest for dem, så ser de at deres selvfølelse og verdighet ikke er knyttet til denne spesielle oppførselen – i dette tilfellet deres mangel på fysisk aktivitet.»

Artikkelen fortsetter under.
Les mer om hvordan du kan komme i gang med oppfølging hos Funksjonellmedisinsk Institutt.

De påpeker også at det å føle seg som en del av noe større enn seg selv kan ha positive helseeffekter.

«Folk er i stand til å gjøre ting for sine kjære som de nok ikke ville gjøre for seg selv,»

sier de videre. og;

«Omsorg for andre og noe som er større enn sin egen egeninteresse – er en potensielt kraftig kilde til endring.»

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.
Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.
På lik linje med Cleveland Clinic, som et av verdens ledende helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning og personlig oppfølging av helsepersonell – er avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess.
Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin herFlere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkins utvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.
Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg. Book Inntaksmøte her.
Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her
Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.