fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Hvorfor matvarer som gir luft i magen kan være er en god ting

Produksjon av tarmgass betyr at kroppen din er vert for mange «gode bakterier».

Funksjonellmedisinsk Institutt er en privat uavhengig institusjon. Som blant andre det verdensledende amerikanske sykehuset Cleveland Clinic i USA så mener vi kunnskap om helse og kosthold for hver enkelt av oss – potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi bringer derfor videre ny interessant forskning og kunnskap vi mener kan ha interesse for flere enn oss. Vi minner om at selv om vi mener ny kunnskap er interessant – vil vi ikke av den grunn alene integrere den i våre programmer.
For å «dyrke» opp disse «gode» bakteriene, kjent som vår mikrobiom, må vi spise fiber – resistent stivelse eller kostfiber. Det som også kalles pre-biotika.

«Gjærbare komponenter fra kostfiber har en kritisk rolle i å «mate» tarm-mikrobiomet,»

det sier Dr Trevor Lockett, leder av Gut Health and Nutrition Group på CSIRO Food and Nutrition.
Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt AS på mail – meld deg på gratis her.

«Denne typen fiber blir for det meste gjæret til kortkjedede fettsyrer, en prosess som skaper gass.»

Fermentering er en kjemisk prosess som bryter ned karbohydrater i fiber: bakterier gjør det i tarmen vår for å lage mat for seg selv. Molekyler som forbedrer helsen til verten – altså oss mennesker – produseres også.
Se video av hvordan resistent stivelse, kostfiber fungerer som mat for bakteriene. Artikkelen fortsetter under.

Dr Lockett presenterte en oppdatering på hans teams siste forskning på ‘Bugs, Bowels and Beyond’, den nasjonale vitenskapelige konferansen fra Australian Society for Medical Research i Adelaide i Sør-Australia.
Han fokuserte spesielt på nylige funn som beskriver hvordan ulike diettkomponenter påvirker mikrobiomet, og bestemmer produksjonen av ikke bare gass, men også molekyler som er fordelaktige i tyktarmen.
Han sier;

«For eksempel vet vi nå at bakterier som lever i tyktarmen produserer en kortkjedet fettsyre kjent som butyrat, noe som kan redusere betennelse ved å stimulere regulatoriske immunceller». 

Artikkelen fortsetter under.

videre sier han;
Komponenten i mat som klarer å passere gjennom fordøyelsesprosessen i mage og tynntarm for å gi mat til mikrobiomet i tykktarmen kalles resistent stivelse.
Resistent stivelse kan man få både gjennom mat og som tilskudd. Mat som inneholder mye resistent stivelse er typisk mange rotgrønnsaker.
Det forskes nå svært mye på resistent stivelse sin mulige påvirkning på en lang rekke helsetilstander. Vi har publisert mange artikler om temaet som du kan lese her.
Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.

Det er en jungel av helse- og kostholdsråd i media og sosiale medier. Vi i Funksjonellmedisinsk Institutt har gjennom mange år og tusenvis av kunder erfart at kunnskap kan være avgjørende for at vi skal kunne ta gode valg for helsa vår og ha muligheten til å leve et langt liv med god helse.

På lik linje med Cleveland Clinic i USA, som et av verdens ledende helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning om kroppen, mat og helse sammen med muligheten til personlig oppfølging av leger og helsepersonell – er avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.

Alle våre tilknyttede leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her

Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikkenog Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkins utvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg.

Book Inntaksmøte her.

Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her

Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.