fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Studie viser at magnesium optimaliserer vitamin D-status

Forskere indikerer at magnesium optimaliserer vitamin D-status – øker den hos mennesker med mangelfulle nivåer og senker den hos mennesker med høye nivåer.

Studien som ble publisert i desember-utgaven av The American Journal of Clinical Nutrition, er viktig på grunn av kontroversielle funn fra pågående forskning i tilknytning til vitamin D-nivåer og kolorektal kreft og andre sykdommer. Det ga bekreftelse til en tidligere observasjonsstudie i 2013 av forskerne som knytt lavt magnesiumnivå med lavt D-vitaminivå.
Forsøket avslørte også noe nytt – at magnesium hadde en regulerende effekt hos mennesker med høyt D-vitaminivå. Forskningen gir det første beviset på at magnesium kan spille en viktig rolle i optimalisering av vitamin D-nivåer og forhindre forhold knyttet til vitamin D-nivå.
Qi Dai, MD, Ph.D., Ingram Professor of Cancer Research, og Martha Shrubsole, Ph.D., professor i medisin, divisjon for epidemiologi, undersøker hvilken rolle magnesium kan spille for kreft som en del av den personliggjorte forebyggingen av kolorektal kreft.
Artikkelen fortsetter under.

De ble interessert i rollen til magnesium fordi folk syntetiserer D-vitamin forskjellig, med nivåer av vitaminet hos enkelte individer som ikke stiger, selv etter at de får tilskudd.
De sa;

«Magnesiummangel nedregulerer vitamin D syntese og metabolisme,»

Shrubsole sa;

«D-vitamin mangel er noe som har blitt anerkjent som et potensielt helseproblem i en ganske stor skala i USA,»

videre sa han;

«Mange har mottatt anbefalinger fra helsepersonell om å ta vitamin D-kosttilskudd for å øke nivåene deres basert på deres blodprøver. I tillegg til vitamin D er magnesiummangel et underkjent område. Opptil 80 prosent av folk spiser ikke nok magnesium på en dag for å møte de anbefalte nivåene (RDA) basert på de nasjonale estimater. «

les studien her I The American journal of clinical nutrition
Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.

Det er en jungel av helse- og kostholdsråd i media og sosiale medier. Vi i Funksjonellmedisinsk Institutt har gjennom mange år og tusenvis av kunder erfart at kunnskap kan være avgjørende for at vi skal kunne ta gode valg for helsa vår og ha muligheten til å leve et langt liv med god helse.

På lik linje med Cleveland Clinic i USA, som et av verdens ledende helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning om kroppen, mat og helse sammen med muligheten til personlig oppfølging av leger og helsepersonell – er avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.

Alle våre tilknyttede leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her

Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikkenog Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkins utvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg.

Book Inntaksmøte her.

Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her

Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.