fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Det soppdrepende medikamentet Fluconazol kan gjøre soppen mer resistent.

Ny forskning viser at det soppdrepende medikamentet flukonazol, kan endre soppen Candida albicans sin reproduksjonsevne og dermed bli enda mer resistent.

Funksjonellmedisinsk Institutt er en privat uavhengig institusjon. Som blant andre det verdensledende amerikanske sykehuset Cleveland Clinic i USA så mener vi kunnskap om helse og kosthold for hver enkelt av oss – potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi bringer derfor videre ny interessant forskning og kunnskap vi mener kan ha interesse for flere enn oss. Vi minner om at selv om vi mener ny kunnskap er interessant – vil vi ikke av den grunn alene integrere den i våre programmer.
Behandling med flukonazol kan faktisk føre til genetiske endringer i Candida albicans som gjør soppen i stand til å formere seg.
Gjærsoppen Candida albicans forekommer hos de fleste friske mennesker som harmløs i fordøyelseskanalen. Det kan imidlertid også forårsake livstruende infeksjoner. Det er kommet en rekke nye studier om dette de siste årene som viser hvordan sopp potensielt kan skape alvorlige inflammasjoner og autoimmune tilstander, les mer om mange av disse studiene og kunnskapen her.
Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt AS ca en gang per mnd på mail – meld deg på gratis her.
Disse sopp-infeksjonene behandles vanligvis med stoffet flukonazol, som hemmer syntesen av ergosterol i Candida-soppen.
Candida albicans kan imidlertid bli resistente mot dette stoffet og forskerene har avdekket hovedmekanismene for økningen i flukonazolresistens de siste årene. Gruppen ledet av professor Joachim Morschhäuser ved Institutt for molekylær infeksjonsbiologi ved Julius-Maximilians-Universität Würzburg (JMU) i Bayern, Tyskland, har nå kommet med viktige funn.
Den nye studien er publisert i tidsskriftet mBio.
Soppen lykkes med å bli resistent ved mange mekanismer. For eksempel bruker den pumpemekanismer for å transportere stoffet ut av cellene sine.
rtikkelen fortsetter under.

Normalt reproduserer Candida albicans aseksuelt ved celledeling. Morschhäusers forskergruppe har nå oppdaget at resistente soppceller raskt kan bytte til seksuell reproduksjon i nærvær av flukonazol. I dette tilfellet smelter cellene sammen og forener sitt genetiske materiale. De nye cellene får helt nye resistensmekanismer, og sopp-populasjonen blir dermed mindre følsom for flukonazol.
Morschhäuser antar at motstandsmekanismene beskrevet her bare er ett eksempel på hvordan Candida albicans kan forandre seg hos verten.
Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.

Det er en jungel av helse- og kostholdsråd i media og sosiale medier. Vi i Funksjonellmedisinsk Institutt har gjennom mange år og tusenvis av kunder erfart at kunnskap kan være avgjørende for at vi skal kunne ta gode valg for helsa vår og ha muligheten til å leve et langt liv med god helse.

På lik linje med Cleveland Clinic i USA, som et av verdens ledende sykehus og helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning om kroppen, mat og helse sammen med muligheten til personlig oppfølging av leger og helsepersonell – er avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.

Alle våre tilknyttede leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her

Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikkenog Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkinsutvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg.

Book Inntaksmøte her.

Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her

Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.

Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt AS på mail – meld deg på gratis her.