fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Ny studie viser at soppen candida albicans fra tarmene kan gi betennelse i lungene.

Nok en studie viser hvordan soppen som en del av mikrobiomet kan skape systemiske inflammasjoner gjennom kryssreaksjoner.

Funksjonellmedisinsk Institutt er en privat uavhengig institusjon. Som blant andre det verdensledende amerikanske sykehuset Cleveland Clinic i USA så mener vi kunnskap om helse og kosthold for hver enkelt av oss – potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi bringer derfor videre ny interessant forskning og kunnskap vi mener kan ha interesse for flere enn oss. Vi minner om at selv om vi mener ny kunnskap er interessant – vil vi ikke av den grunn alene integrere den i våre programmer.
Tidligere har vi skrevet en rekke artikler om ny kunnskap og forskning om hvordan sopp kan drive autoimmune tilstander, astma, hjerteproblemer og mye mer.
Forskere har nå beskrevet mekanismen «immun kryssreaktivitet». Hvor immunsystemets reaksjon på soppen Candida albicans i tarmen synes å forsterke det patogene immunforsvaret i lungene. Som igjen kan gi negative konsekvenser for helsesituasjonen.
Sammensetningen av mikrobiomet – de utallige bakteriene, soppene og virusene som koloniserer overflaten av kroppen vår, huden, tarmene eller lungene – kan være helt avgjørende for menneskers helse eller sykdom.
Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt ca en gang per mnd på mail – meld deg på gratis her.
Sammen med en gruppe forskere fra Universitetet i Kiel og Universitetssykehuset i Schleswig-Holstein har professor Dr. Oliver Cornely (leder av Excellence Center for Invasive Fungal Diseases ved Kölns Universitetssykehus) funnet en mekanisme hvor spesifikke mikrober i tarmen forsterker inflammatoriske reaksjoner i lungene. Resultatene av studien, publisert i Cell, kan bidra til helt nye behandlinger for vanlige lunge-sykdommer.

«Soppen Candida albicans, som koloniserer tarmene, huden og slimhinnene, er egentlig harmløs»

sa Cornely.

«Men vår studie har vist at Candida albicans påvirker balansen i immunforsvaret.»

Candida albicans stimulerer immunsystemet til å produsere spesifikke forsvarsceller, såkalte Th17-celler. I tillegg angriper noen av disse Th17-cellene annen sopp som er tilstede, som for eksempel Aspergillus fumigatus. Dette fenomenet kalles kryssreaktivitet. Undersøkelsen viste at mennesker med immunologiske utfordringer har et økt nivå av kryssreaktive Th17-celler i lungevevet. Dette er forbundet med en forverring av pasientens helse. Den beskyttende Th17-reaksjonen i tarmen synes altså å forsterke det patogene immunforsvaret i lungene.
Artikkelen fortsetter under.

«Med denne observasjonen kunne vi for første gang vise hvordan et enkelt medlem av mikrobiomet, Candida albicans, påvirker den spesifikke immunresponsen mot en stor gruppe andre mikrober. Immun-kryssreaktivitet er sannsynligvis en vanlig mekanisme hvor mikrobiomet manipulerer immunsystemet – med både beskyttende og skadelige effekter,»

bemerket Cornely.
Forskerne sier dypere forståelse av slike spesifikke effekter av individuelle mikrober vil i gi helt nye behandlingsmuligheter.
Det har vært en voldsom fokus på forskning på bakteriene de siste tiårene mens man i stor grad har oversett en nøkkelfaktor – nemlig sopp. Men en rekke nye studier fokuserer nå på soppsamfunnet i fordøyelses-systemet, kjent som mycobiomet, og den potensielt store påvirkningen det kan ha på helsa vår. I denne artikkelen ser vi på flere av disse studiene og kunnskapen som nå har blitt bredt publisert.
Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.

Det er en jungel av helse- og kostholdsråd i media og sosiale medier. Vi i Funksjonellmedisinsk Institutt har gjennom mange år og tusenvis av kunder erfart at kunnskap kan være avgjørende for at vi skal kunne ta gode valg for helsa vår og ha muligheten til å leve et langt liv med god helse.

På lik linje med Cleveland Clinic i USA, som et av verdens ledende sykehus og helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning om kroppen, mat og helse sammen med muligheten til personlig oppfølging av leger og helsepersonell – er avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.

Alle våre tilknyttede leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her

Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikkenog Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkinsutvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg.

Book Inntaksmøte her.

Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her

Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.

Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt AS på mail – meld deg på gratis her.