fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Studie viser at hvitløk og løk kan redusere risiko for kolorektal kreft.

Studie viser at forbruk av allium grønnsaker – som hvitløk, purre og løk – er knyttet til redusert risiko for tarm-kreft.

Funksjonellmedisinsk Institutt er en privat uavhengig institusjon. Som blant andre det verdensledende amerikanske sykehuset Cleveland Clinic i USA så mener vi kunnskap om helse og kosthold for hver enkelt av oss – potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi bringer derfor videre ny interessant forskning og kunnskap vi mener kan ha interesse for flere enn oss. Vi minner om at selv om vi mener ny kunnskap er interessant – vil vi ikke av den grunn alene integrere den i våre programmer.
Studien med 833 pasienter med kolorektal kreft og kontrollgruppe med 833 friske mennesker ble publisert i Asia Pacific Journal of Clinical Oncology.
Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt ca en gang per mnd på mail – meld deg på gratis her.
Studien viser at risiko for kolorektal kreft var 79 prosent lavere hos voksne som forbrukte høye mengder allium grønnsak sammenlignet med de som spiser små mengder.

«Det er verdt å merke seg at i vår forskning ser det ut til å være en trend: jo større mengder alliumgrønnsaker, desto bedre beskyttelse,»

det sa Dr. Zhi Li, fra China Medical University. Og videre:

«Generelt viser de nåværende funnene at forebyggingen av kolorektal kreft gjennom livsstilsintervensjoner fortjener videre grundig utforsking.»

Studie viser at kjemikalier i grønnsaker som kål og brokkoli kan forhindre tykktarmskreft.

Studien, publisert i Immunity, viser at mus som er matet på en diett rik på indol-3-karbinol (I3C), som produseres når vi fordøyer grønnsaker fra Brassica-slekten, var beskyttet mot tarmbetennelse og tykktarmskreft.

«Å se den dype effekten av kostholdet på tarmbetennelse og kolonkreft var veldig slående,»

Det sier seniorforsker Dr. Gitta Stockinger ved Francis Crick Institute.
Artikkelen fortsetter under.

«Vi tenker ofte på kolonkreft som en sykdom fremmet av et vestlig kosthold som er rik på fett og fattig på vegetabilsk innhold, og resultatene tyder på en forståelse for mekanisme bak denne observasjonen.»

Og videre;

«Våre funn antyder at selv uten genetiske risikofaktorer kan en diett uten vegetabilsk materiale føre til kolonkreft.»

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.

Det er en jungel av helse- og kostholdsråd i media og sosiale medier. Vi i Funksjonellmedisinsk Institutt har gjennom mange år og tusenvis av kunder erfart at kunnskap kan være avgjørende for at vi skal kunne ta gode valg for helsa vår og ha muligheten til å leve et langt liv med god helse.

På lik linje med Cleveland Clinic i USA, som et av verdens ledende sykehus og helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning om kroppen, mat og helse sammen med muligheten til personlig oppfølging av leger og helsepersonell – er avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.

Alle våre tilknyttede leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her

Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikkenog Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkinsutvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg.

Book Inntaksmøte her.

Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her

Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.

Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt AS på mail – meld deg på gratis her.