inner-banner

Studie viser oppsiktsvekkende resultater med lektin-redusert kosthold

Studie viser remisjon og fullstendig tilbakegang av autoimmune sykdommer med et lektinredusert kosthold supplert med probiotika, prebiotika og polyfenoler.

Funksjonellmedisinsk Institutt er en privat uavhengig institusjon. Som blant andre det verdensledende amerikanske sykehuset Cleveland Clinic i USA så mener vi kunnskap om helse og kosthold for hver enkelt av oss – potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi bringer derfor videre ny interessant forskning og kunnskap vi mener kan ha interesse for flere enn oss. Vi minner om at selv om vi mener ny kunnskap er interessant – vil vi ikke av den grunn alene integrere den i våre programmer.
I studien gjennomført av Steven Gundry og presentert for American Heart Asociasion skriver han at årsakene til autoimmun sykdom synes å være multifaktorielle. Imidlertid tyder mye på at endringer i mikrobiomet, forringelse av tarmbarrieren (lekk tarm) og innføring av planteforsvarsmolekyler som lektiner i det menneskelige kostholdet – er viktige årsaksfaktorer.
I studien kan vi lese at teamet undersøkte et lektin redusert (altså ikke lektin-fritt) kosthold, kombinert med probiotika og prebiotika (The Pant Paradox-protokollen) for å påvirke biomarkør påvist autoimmun sykdom hos mennesker og deres innvirkning på biomarkører for betennelse.
Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt ca en gang per mnd på mail – meld deg på gratis her.
102 pasienter med immun-markører for autoimmun aktivitet, og symptomer på RA, lupus, sjøgrens, crohns, kolitt, scleroderma, Mixed Connective Tissue Disease, og biomarkører på endotelial inflammasjon, ble innmeldt i et program for eliminering av store lektiner. Disse lektinene inkluderer alle korn, bønner og belgfrukter, peanøtter, cashewnøtter, nightshades, squash og kasein A1-melkeprodukter supplert med probiotika og prebiotika inkludert resistent stivelse og polyfenoltilskudd.

Oppsiktsvekkende resultater

95 av 102 pasienter oppnådde fullstendig tilbakegang av autoimmune markører og inflammatoriske markører innen 9 måneder. De resterende syv pasientene hadde alle reduserte markører. 80 av 102 pasienter fjernet alle immunosuppressive og / eller biologiske medisiner uten gjeninnføring.
Gundry og teamet konkluderer med at et lektinbegrenset kosthold, supplert med pro og prebiotika, og polyfenoler kan være i stand til å kurere eller behandle de fleste autoimmune sykdommer.
Artikkelen fortsetter under.

Lekk tarm og autoimmune tilstander

Allerede i 1971 så identifiserte Norges mest siterte forsker internasjonalt gjennom alle tider, Per Brandtzæg, en av de avgjørende mekanismene som ligger til grunn for svært mange autoimmune og kroniske sykdommer. Faktisk så er Brandtzæg sine gjennombrudd fortsatt den dag i dag gjeldene hos de ledende internasjonale forskningsinstitusjonene, som Harvard Medical School.
Harvard- forskern Alessio Fassano  publiserte i 2009 en gjennombruddsartikkel i Scientific American hvor han viser at de underliggende mekanismene bak autoimmune sykdommer. Han pekte da på at lekk tarm, miljøfaktorer sammen med genetisk disposisjon kan utløse autoimmun sykdom.
Og Fassano kom med ytterligere bekreftelser i ny studie i 2013

«Jeg tror at uten tap av tarmbarriere (lekk tarm), er det  vanskelig å forstå hvordan autoimmune sykdommer vil utvikle seg.»  

Fassano og teamet hans publiserte ny kunnskap i 2013 om viktigheten av lekk tarm og ikke minst den membranen som holder cellene i slimhinnen sammen, kalt «tight junction» Les alt om den nye kunnskapen om lekk tarm her.
Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.

Det er en jungel av helse- og kostholdsråd i media og sosiale medier. Vi i Funksjonellmedisinsk Institutt har gjennom mange år og tusenvis av kunder erfart at kunnskap kan være avgjørende for at vi skal kunne ta gode valg for helsa vår og ha muligheten til å leve et langt liv med god helse.

På lik linje med Cleveland Clinic i USA, som et av verdens ledende sykehus og helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning om kroppen, mat og helse sammen med muligheten til personlig oppfølging av leger og helsepersonell – er avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.

Alle våre tilknyttede leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her

Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikkenog Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkinsutvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg.

Book Inntaksmøte her.

Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her

Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.

Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt AS på mail – meld deg på gratis her.

 

Nyeste artikler

Artikler etter kategori

Få nyheter fra oss på mail

Registrer deg med ditt navn og e-post for å få nyhetsartikler om ny forskning og kunnskap og oppdateringer fra oss.