fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Amerikansk ny studie antyder at å spise rødt og bearbeidet kjøtt kan øke risikoen for tidlig død.

En ny studie tyder på at det å spise rødt og bearbeidet kjøtt – selv i små mengder – kan øke risikoen for død fra alle årsaker, spesielt kardiovaskulær sykdom.

Funksjonellmedisinsk Institutt er en privat uavhengig institusjon. Som blant andre Cleveland Clinic i USA så mener vi kunnskap om helse og kosthold for hver enkelt av oss – potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi bringer derfor videre ny interessant forskning og kunnskap vi mener kan ha interesse for flere enn oss. Vi minner om at selv om vi mener ny kunnskap er interessant – vil vi ikke av den grunn alene integrere den i våre programmer.

Det er forskere fra Loma Linda University Health som har publisert denne nye studien i det medisinske tidskriftet Nutrients.

Saeed Mastour Alshahrani, leder av studien og doktorand ved Loma Linda University, sa at forskningen fyller et viktig gap etter tidligere studier som så på relativt høyere nivåer av rødt kjøttinntak og sammenlignet dem med lave inntak.

«Et spørsmål om effekten av lavere nivåer av inntak sammenlignet med ikke-kjøttinntak har vært ukjent,»

Saeed Mastour Alshahrani, Loma Linda University.
Les vår tidligere artikkel om studien til Cleveland Clinic hvor de viser hvordan rødt kjøtt potensielt påvirker tarmbakterier – og på den måten helsa vår.

«Vi ønsket å se nærmere på knytningen mellom lavt inntak av rødt og bearbeidet kjøtt med alle dødsårsaker og spesielt hjerte-og karsykdommer og kreft – sammenlignet med de som ikke spiste kjøtt i det hele tatt.»

Saeed Mastour Alshahrani, Loma Linda University.

Denne studien «Red and Processed Meat and Mortality in a Low Meat Intake Population» er en del av en prospektiv kohortstudie av omtrent 96 000 menn og kvinner i USA og Canada. Hovedforsker er Gary E. Fraser, MD, PhD, professor i medisin og epidemiologi ved Loma Linda University Health.

Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt ca en gang per mnd på mail – meld deg på gratis her.

Alle deltakerne i studien er adventister. Adventister er en unik befolkning – ca 50 prosent er vegetarianere, og de som spiser kjøtt spiser lave nivåer. Dette tillot forskerene å undersøke effekten av lave nivåer av rødt og bearbeidet kjøttinntak sammenlignet med nullinntak i en stor studie. Studien evaluerte dødsfall på over 7 900 personer over en 11-årig periode.

Nesten 2600 av de rapporterte dødsfallene skyldtes hjerte-og karsykdommer, og over 1800 var kreftdødsfall. Behandlet kjøtt – modifisert for å forbedre smaken ved herding, røyking eller salting (som skinke og salami) – alene var ikke signifikant forbundet med dødelighetsrisiko, muligens på grunn av en svært liten andel av befolkningen som forbruker slikt kjøtt. Det totale inntaket av rødt og bearbeidet kjøtt var imidlertid forbundet med relativt høyere risiko totalt – og for kardiovaskulært dødsfall.

Michael Orlich, MD, PhD, meddirektør og medforfatter av denne studien, sa at disse nye funnene støtter en betydelig mengde kunnskap som bekrefter potensielle helseeffekter av rødt og bearbeidet kjøtt.

«Våre funn gir ytterligere bevis til de mange som allerede allerede tyder på at å spise rødt og behandlet kjøtt kan påvirke helse og levetid negativt»

Michael Orlich, MD, PhD

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.

Det er en jungel av helse- og kostholdsråd i media og sosiale medier. Vi i Funksjonellmedisinsk Institutt har gjennom mange år og tusenvis av kunder erfart at kunnskap kan være avgjørende for at vi skal kunne ta gode valg for helsa vår og ha muligheten til å leve et langt liv med god helse.

På lik linje med Cleveland Clinic i USA, som et av verdens ledende sykehus og helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning om kroppen, mat og helse sammen med muligheten til personlig oppfølging av leger og helsepersonell – er avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.

Alle våre tilknyttede leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her

Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikkenog Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkinsutvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg.

Book Inntaksmøte her.

Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her

Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.

Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt AS på mail – meld deg på gratis her.