fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Forskere finner link mellom lav vitamin B12 og en økt infeksjonsrisiko.

Ved hjelp av rundeormer har Rice University-forskere funnet den første direkte koblingen mellom for lite vitamin B12 og en økt infeksjonsrisiko ved to potensielt dødelige patogener.

Funksjonellmedisinsk Institutt er en privat uavhengig institusjon. Som blant andre det verdensledende amerikanske sykehuset Cleveland Clinic i USA så mener vi kunnskap om helse og kosthold for hver enkelt av oss – potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi bringer derfor videre ny interessant forskning og kunnskap vi mener kan ha interesse for flere enn oss. Vi minner om at selv om vi mener ny kunnskap er interessant – vil vi ikke av den grunn alene integrere den i våre programmer.
Til tross for deres enkelhet, deler de 1-millimeter lange rundormene en viktig begrensning med mennesker: De kan ikke produsere B12 selv og må få alt de trenger fra kostholdet.
I en studie publisert i PLOS Genetics, beskriver forskere fra laboratoriet til Rice og kreftforsker Natasha Kirienko hvordan en B12-mangel i kostholdet reduserer ormens evne til å metabolisere forgrenede amino-syrer.
Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt ca en gang per mnd på mail – meld deg på gratis her.
Forskningen viste at den reduserte evnen til å bryte ned forgrenede aminosyrer førte til en giftig opphopning av delvis metaboliserte biprodukter som skadet mitokondriell helse.
Forskere studerte helsen til to populasjoner av ormer, en med et kosthold med tilstrekkelig B12 og en annen som fikk for lite B12 fra kostholdet. Som den andre populasjonen av ormer, får minst 10 prosent av amerikanske voksne for lite B12 i kostholdet, en risiko som øker med alderen.

«Vi brukte C. elegans til å studere effekten av kostholdet for verten og fant at en type mat var i stand til å dramatisk øke motstanden mot flere stressorer som frie radikaler og patogener,»

sa Kirienko, professor i biovitenskap og en HLRIT-forsker ved Cancer Research ved Rice.
Kirienko sa at B12-funnet kom som en overraskelse for teamet hennes, som først merket effekten i eksperimenter designet for å undersøke patogenesen av Pseudomonas aeruginosa (P. aeruginosa), en potensielt dødelig bakterie for både ormer og mennesker som infiserer rundt 51 000 amerikanske sykehuspasienter hvert år, ifølge Centers for Disease Control.
Artikkelen fortsetter under.

Hennes laboratorium, som tusenvis av andre over hele verden, bruker C. elegans som en modellorganisme for å studere effektene av sykdom, medikamenter, toksiner og andre prosesser som påvirker mennesker og dyr.
Forskerne brukte mange tester for å bekrefte resultatene og utelukke andre mulige mekanismer for effekten. De fant også at C. elegans på et høyere b12 kosthold hadde evnen til å motstå infeksjon også av et annet dødelig menneskepatogen, Enterococcus faecalis.

«Dette arbeidet er viktig i den forstand at det fokuserer på mitokondriell helse,»

sa Kirienko.

«I dette tilfellet arbeider vi for å forbedre mitokondriell helse for å bekjempe infeksjoner. For andre deler av teamet prøver vi å gjøre det motsatte. Vi vil skade mitokondrier i kreftceller for å drepe dem. Så faktisk, nå vi vet dette er viktig, det gir oss et annet potensielt mål i kreftceller.»

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.

Det er en jungel av helse- og kostholdsråd i media og sosiale medier. Vi i Funksjonellmedisinsk Institutt har gjennom mange år og tusenvis av kunder erfart at kunnskap kan være avgjørende for at vi skal kunne ta gode valg for helsa vår og ha muligheten til å leve et langt liv med god helse.

På lik linje med Cleveland Clinic i USA, som et av verdens ledende sykehus og helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning om kroppen, mat og helse sammen med muligheten til personlig oppfølging av leger og helsepersonell – er avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.

Alle våre tilknyttede leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her

Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikkenog Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkinsutvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg.

Book Inntaksmøte her.

Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her

Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.

Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt AS på mail – meld deg på gratis her.