fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Harvard: sunn mat på resept er kostnadseffektiv og effektiv strategi.

En ny studie antyder at en erstatning av 30 % av kostholdet med sunne matvarer kunne forhindre ca. 3,28 millioner tilfeller av hjertesykdom og hjerneslag i USA, og ville være kostnadseffektivt etter bare fem år.

Funksjonellmedisinsk Institutt er en privat uavhengig institusjon. Som blant andre det verdensledende amerikanske sykehuset Cleveland Clinic i USA så mener vi kunnskap om helse og kosthold for hver enkelt av oss – potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi bringer derfor videre ny interessant forskning og kunnskap vi mener kan ha interesse for flere enn oss. Vi minner om at selv om vi mener ny kunnskap er interessant – vil vi ikke av den grunn alene integrere den i våre programmer.

En ny studie ledet av forskere fra Tufts og Harvard antyder at en erstatning av 30 % av kostholdet med sunne matvarer kunne forhindre ca. 3,28 millioner tilfeller av hjertesykdom og hjerneslag i USA, og ville være kostnadseffektivt etter bare fem år.

Forskerne modellerte helsemessige og økonomiske effekter av utskrivning av resept på sunn mat. Den interessante studien ble publisert i den medisinske publikasjonen PLOS Medicine.

Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt ca en gang per mnd på mail – meld deg på gratis her.

«Vi fant at å oppmuntrende folk til å spise sunne matvarer kan være minst like – eller mer kostnadseffektivt som andre vanlige inngrep, for eksempel forebyggende medisinbehandling for hypertensjon eller høyt kolesterol»

Yujin Lee , Ph.D., postdoktor ved Friedman School of Nutrition Science og Policy ved Tufts.

Og videre fortsatte hun:

«Sunn mat på resept blir i økende grad tatt i betraktning i private helseforsikringsprogrammer…»

Yujin Lee , Ph.D.

Studien tar utgangspunkt i sunn mat som blant annet frukt og grønnsaker, nøtter/frø og plantebaserte oljer. I løpet av en levetid vil den sunne maten forhindre 3,28 millioner CVD-tilfeller og 120 000 diabetes-tilfeller i USA.

Artikkelen fortsetter under.

Dette ble estimert å gi besparelser for det amerikanske helsevesenet på 210,4 milliarder dollar.

«Våre funn støtter implementering og evaluering av sunn mat på resept i helsevesenet for å forbedre kosthold og helse for amerikanere,»

forsker Renata Micha, doktorand, doktorgradsdirektør, professor ved Friedman-skolen.

Og videre fortsetter hun;

«Disse nye funnene støtter konseptet om at «Mat er medisin»: At innovative programmer for å oppmuntre og refundere sunn mat kan og bør integreres i helsesystemet».

Renata Micha.

Denne studien er en del av forskningsprosjektet Food Policy Review and Intervention Cost Effectiveness (Food-PRICE), et samarbeid mellom forskere som arbeider for å identifisere kostnadseffektive ernæringsstrategier for å forbedre helsen i USA.

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.

Det er en jungel av helse- og kostholdsråd i media og sosiale medier. Vi i Funksjonellmedisinsk Institutt har gjennom mange år og tusenvis av kunder erfart at kunnskap kan være avgjørende for at vi skal kunne ta gode valg for helsa vår og ha muligheten til å leve et langt liv med god helse.

På lik linje med Cleveland Clinic i USA, som et av verdens ledende sykehus og helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning om kroppen, mat og helse sammen med muligheten til personlig oppfølging av leger og helsepersonell – er avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.

Alle våre tilknyttede leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her

Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkinsutvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg.

Book Inntaksmøte her.

Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her

Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.

Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt AS på mail – meld deg på gratis her.