Studie antyder hvordan et høyt-fett kosthold påvirker mikroflora og betennelse ved hjerteinfarkt.

Forskere viser hvordan et høy-kalori, fedme-genererende kosthold potensielt kan regulere immunresponsen og forstyrrer sammensetningen av tarmmikrobiomet.

Funksjonellmedisinsk Institutt er en privat uavhengig institusjon. Som blant andre det verdensledende amerikanske sykehuset Cleveland Clinic i USA så mener vi kunnskap om helse og kosthold for hver enkelt av oss – potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi bringer derfor videre ny interessant forskning og kunnskap vi mener kan ha interesse for flere enn oss. Vi minner om at selv om vi mener ny kunnskap er interessant – vil vi ikke av den grunn alene integrere den i våre programmer.

De siste årene er det gjort en rekke viktige funn og publisert mange studier om sammenhengen mellom tarmmikrober, betennelse og hjertehelse. Vi har videreformidlet en rekke av disse studiene som du kan lese her.

Disse nye funnene som er gjort på studier på mus korrelerer med utvikling av en systemisk inflammasjon ved akutt hjertesvikt, med en bemerkelsesverdig endring av immuncelle-profilen, hovedsakelig forholdet mellom  nøytrofile og leukocytter.

Ganesh Halade, Ph.D., og kollegaer ved Universitetet i Alabama i Birmingham og andre institusjoner har undersøkt hvordan aldring og en fedme-genererende, omega 6-beriket diett påvirker mikroflora i magen. Samt påvirkningen på strukturen og funksjonen til milten, og en etterfølgende immunrespons ved hjerteinfarkt.

Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt ca en gang per mnd på mail – meld deg på gratis her.

I en studie publisert i publikasjonen FASEB rapporterer de interessante funnene. Halade er professor  ved divisjon for kardiovaskulær sykdomved UAB Department of Medicine.

Det er nå kjent at kostholdet interagerer med tarmmikrober for å kalibrere kroppens immunforsvar. Forskerene undersøker nå dette videre med hensyn til aldring og et høyt fettinnhold i kostholdet.

De fant at et fedme-genererende kosthold forårsaket en kraftig økning i bakterier som tilhører stammene Allobaculum, phylum Firmicutes. Det fedme-genererende kostholdet økte også andelen nøytrofiler i blodet hos unge mus.

Milten, et sekundært immunorgan, er et kjent reservoar for leukocytter som frigjøres etter hjerteskade. Disse milt-leukocytene beveger seg til hjertet for å begynne å reparere vev og bidra til å dempe betennelser.

Artikkelen fortsetter under.

Halade og kollegaene fant at også at et fedme-genererende kosthold og aldring førte til en kraftig økning av neutrofile og en endret leukocytt-profil etter hjerteinfarkt.

Forskerne fast at unge mus som ble fôret den fedme-fremmende dietten, var i stand til å dempe betennelse etter et hjerteinfarkt, selv om de fant endringer i tarmmikrofloraen også for denne gruppen. I motsetning fikk eldre mus økt betennelse etter hjerteinfarkt. Slike betennelser er forbundet med hjertesvikt.

«Dermed tyder dataene sterkt på at et fedme-genererende kosthold utvikler et inflammatorisk mikro-miljø, selv hos unge mus, som forsterkes med aldring,»

sa Halade.

«Denne studien understreker at kosthold og alder er kritiske faktorer som har differensiell påvirkning med alderen, og den fremhever milten og hjertet som et organer som kommuniserer med immunforsvaret.»

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.

Det er en jungel av helse- og kostholdsråd i media og sosiale medier. Vi i Funksjonellmedisinsk Institutt har gjennom mange år og tusenvis av kunder erfart at kunnskap kan være avgjørende for at vi skal kunne ta gode valg for helsa vår og ha muligheten til å leve et langt liv med god helse.

På lik linje med Cleveland Clinic i USA, som et av verdens ledende sykehus og helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning om kroppen, mat og helse sammen med muligheten til personlig oppfølging av leger og helsepersonell – er avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.

Alle våre tilknyttede leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her

Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikkenog Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkinsutvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg.

Book Inntaksmøte her.

Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her

Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.

Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt AS på mail – meld deg på gratis her.