fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Studie viser at Sink potensielt kan være effektiv behandling av urinveisinfeksjoner.

Ny kunnskap om sinks rolle i immunforsvaret kan bidra til utvikling av nye ikke-antibiotiske behandlingsstrategier for bakterielle sykdommer, som urinveisinfeksjoner.

Funksjonellmedisinsk Institutt er en privat uavhengig institusjon. Som blant andre det verdensledende amerikanske sykehuset Cleveland Clinic i USA så mener vi kunnskap om helse og kosthold for hver enkelt av oss – potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi bringer derfor videre ny interessant forskning og kunnskap vi mener kan ha interesse for flere enn oss. Vi minner om at selv om vi mener ny kunnskap er interessant – vil vi ikke av den grunn alene integrere den i våre programmer.
Studien gjennomført av australske forskere ble publisert i Proceedings of the National Academy of Sciences.
Urinveisinfeksjoner er en av de vanligste bakterielle infeksjonene over hele verden med rundt 150 millioner tilfeller hvert år, og kan føre til alvorlige tilstander som nyreinfeksjon og sepsis.
Et team ved University of Queensland ledet av professor Matt Sweet, professor Mark Schembri og Dr. Ronan Kapetanovic undersøkte hvordan vårt immunsystem bruker sink for å bekjempe patogenet Escherichia coli – den viktigste årsaken til urinveisinfeksjoner.
Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt ca en gang per mnd på mail – meld deg på gratis her.
Dr. Kapetanovic, fra Institute for Molecular Bioscience, sa:

«Vi viser at celler i vårt immunsystem kjent som makrofager bruker sink for å fjerne bakterielle infeksjoner»

Og videre;

«Behandlingsstrategier som ikke involverer antibiotika har fordelen av at bakterier ikke utvikler resistens. Hvis vi kan omprogrammere immunceller for å gjøre dem sterkere, eller forandre måten de responderer på bakterier, ville vi være bedre rustet til å bekjempe superbakterer.»

Artikkelen fortsetter under.

Ph.D. Student Claudia Stocks sa at metodene deres også kan brukes til å studere andre bakterielle sykdommer, ikke bare urinveissykdommer. Hun sa videre;

«Makrofager bruker såkalt sinktoksisitet mot flere typer bakterier, som Mycobacterium tuberculosis, Salmonella og Streptococcus, som ikke nødvendigvis blir fjernet fra kroppen ved normale mekanismer.»

Og avsluttet med:

«Vi utviklet sink-sensorer som kan tilpasses for å studere ulike typer bakterier, noe som bringer oss nærmere å forstå immunforsvaret vårt bedre og utvikle behandlinger for en rekke smittsomme sykdommer.»

Hvis du ønsker å lese flere nye studier om sammenhengene mellom mikrobene i urinveiene og urinveistilstander, så kan du lese dem her. 
Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.

Det er en jungel av helse- og kostholdsråd i media og sosiale medier. Vi i Funksjonellmedisinsk Institutt har gjennom mange år og tusenvis av kunder erfart at kunnskap kan være avgjørende for at vi skal kunne ta gode valg for helsa vår og ha muligheten til å leve et langt liv med god helse.

På lik linje med Cleveland Clinic i USA, som et av verdens ledende sykehus og helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning om kroppen, mat og helse sammen med muligheten til personlig oppfølging av leger og helsepersonell – er avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.

Alle våre tilknyttede leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her

Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikkenog Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkinsutvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg.

Book Inntaksmøte her.

Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her

Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.

Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt AS på mail – meld deg på gratis her.