fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Å spise vitaminer under graviditeten kan redusere risiko for barn med autisme.

Flere studier peker nå på at å når mor spiser større doser vitaminer under graviditet så kan dette potensielt gi langt lavere risiko for barn med Autisme.

Funksjonellmedisinsk Institutt er en privat uavhengig institusjon. Som blant andre det verdensledende amerikanske sykehuset Cleveland Clinic i USA så mener vi kunnskap om helse og kosthold for hver enkelt av oss – potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi bringer derfor videre ny interessant forskning og kunnskap vi mener kan ha interesse for flere enn oss. Vi minner om at selv om vi mener ny kunnskap er interessant – vil vi ikke av den grunn alene integrere den i våre programmer.

Nylig kunne vi lese at forskere antyder at å ta folsyre og multivitaminer under graviditeten kan redusere barnets risiko for autisme. Dette var ifølge en undersøkelse av over 45.000 israelske barn publisert i JAMA Psychiatry.

«Redusert risiko for autisme er et folkehelsepolitisk hensyn som kan realiseres ved utvidet bruk av folsyre og multivitamintilskudd under graviditet,»

Universitetet i Haifa i Israel

Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt ca en gang per mnd på mail – meld deg på gratis her.

Kvinner som tok kosttilskudd før graviditet, hadde 61 prosent mindre sannsynlighet for å få et barn diagnostisert med autisme, sammenlignet med mødre som ikke tok tilskudd, fant forskerne. De som i tillegg tok kosttilskudd under graviditeten så de en 73 prosent redusert risiko for autisme diagnose, viste funnene.

«Disse studieresultatene antyder at å ta folsyre og multivitaminer kan være en måte å beskytte babyer mot utviklingen av autisme»

Tom Frazier, vitenskapsjef for Autism Speaks

Folsyre spiller en viktig rolle i fosterets nevrale utvikling, og en mangel på vitaminet kan muligens disponere for senere begynnelse av autisme, sa Frazier.

Resultatene fra studien er svært spennende men den kan ikke bevise en direkte årsakssammenheng mellom kosttilskudd og autisme på grunn av sin utforming, sa Dr. Ruth Milanaik. Hun er direktør ved Cohen Children’s Medical Center, i New Hyde Park, N.Y.

Redusert søskenrisiko for autisme

Det er tidligere anerkjent at hvis man allerede har fått et barn barn med autisme, så er det høyrer risiko for det neste barnet. Men nå har forskere ved University of California vist at vordende mødre som spiste høyere doser vitaminer spesielt i de første månedene av svangerskapet – hadde en lavere risiko for å få et annet barn med autisme.

«Mødre som brukte vitaminer, spesielt i den første månedene av svangerskapet, hadde en redusert risiko for å få et annet barn med autisme»

Rebecca Schmidt, professor ved MIND Institute of University of California, Davis.

Schmidt sa at folsyre eller andre næringsstoffer som kan bidra til den reduserte risikoen som er sett i denne studien, ikke er sannsynlig å alene være ansvarlig for å forhindre autisme. Hun sa at mange faktorer bidrar til autisme, som gener og miljøfaktorer. Likevel sier hun;

» vitamintilskudd under graviditet kan redusere noe av risikoen som allerede er der,»

Rebecca Schmidt, professor ved MIND Institute of University of California, Davis.

Forskerne mistenker at visse næringsstoffer som finnes i multivitaminer, som folsyre og andre B-vitaminer eller jern, kan spille en rolle for nedsatt risiko.

Dr. Andrew Adesman, sjef for developmental and behavioral pediatrics ved Cohen Children’s Medical Center i New Hyde Park, NY, bemerket at risikoen for å få et andre barn med autisme er et svært viktig problem for foreldre som allerede har ett barn med tilstanden.

«Andre studier har vist at prenatale vitaminer reduserer den generelle sannsynligheten for å få barn med ASD, og denne nye studien antyder at mødre som allerede har barn med ASD, kan redusere risikoen for at de får et annet barn som har samme tilstand» 

Dr. Andrew Adesman

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET PÅ TELEFON FOR GRATIS VEILEDNING. 

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.

Det er en jungel av helse- og kostholdsråd i media og sosiale medier. Vi i Funksjonellmedisinsk Institutt har gjennom mange år og tusenvis av kunder erfart at kunnskap kan være avgjørende for at vi skal kunne ta gode valg for helsa vår og ha muligheten til å leve et langt liv med god helse.

På lik linje med Cleveland Clinic i USA, som et av verdens ledende sykehus og helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning om kroppen, mat og helse sammen med muligheten til personlig oppfølging av leger og helsepersonell – er avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.

Alle våre tilknyttede leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her

Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikkenog Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkinsutvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg.

Book Inntaksmøte her.

Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her

Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.

Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt AS på mail – meld deg på gratis her.