fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Ny studie knytter ugressmiddelet Roundup til leversykdom.

For første gang viser forskere ved University of California en sammenheng mellom ugressmiddelet og negative effekter på den menneskelige leveren.

Funksjonellmedisinsk Institutt er en privat uavhengig institusjon. Som blant andre det verdensledende amerikanske sykehuset Cleveland Clinic i USA så mener vi kunnskap om helse og kosthold for hver enkelt av oss – potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi bringer derfor videre ny interessant forskning og kunnskap vi mener kan ha interesse for flere enn oss. Vi minner om at selv om vi mener ny kunnskap er interessant – vil vi ikke av den grunn alene integrere den i våre programmer.

Glyfosat, den primære ingrediensen i Monsantos populære ugressmiddel har tidligere vært knyttet til leversykdom i dyremodeller. I en ny studie viser forskere ved University of California, San Diego School of Medicine, en sammenheng mellom glyfosat og negative effekter på den menneskelige leveren.

I en studie publisert i Clinical Gastroenterology and Hepatology, undersøkte et team ledet av Paul J. Mills, professor og sjef for Institutt for familiemedisin og folkehelse ved UC San Diego School of Medicine, glyfosat-utskillelse i urinen hos prøver av to pasientgrupper – de med en diagnose ikke-alkoholtilknyttet fettlever og de uten. Resultatene de fant var signifikante: Uavhengig av alder, rase, BMI, etnisitet eller diabetes – var det en betydelig økt mengde glyfosatrester hos pasienter med levertilstanden enn hos pasienter med en sunnere lever.

Mills sier resultatene, kombinert med tidligere dyreforsøk, tyder på en sammenheng mellom bruken av kommersielt glyfosat i matforsyning, som har økt betydelig de siste 25 årene, og utbredelsen av levertilstandene i USA, som også har vært på vei opp i to tiår.

«… alle studiene vi har sett på peker på det samme: utviklingen av leversykdom. Så jeg tenkte selvsagt: Vel, kan det være eksponering for dette ugressmiddelet som driver leversykdom i USA? «

Paul J. Mills, professor og sjef for Institutt for familiemedisin og folkehelse ved UC San Diego School of Medicine

Studien undersøkte urinprøver hos 93 pasienter.

Mills planlegger nå å sette en gruppe pasienter på et utelukkende økologisk kosthold og følge dem i flere måneder, og deretter undersøke hvordan et sprøytemiddel-fritt kosthold kan påvirke biomarkører ved leversykdom.

Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt ca en gang per mnd på mail – meld deg på gratis her.

Glyfosat i RoundUp er det mest brukte sprøytemiddelet i USA, og også Norge; Det ble utviklet og patentert av giganten Monsanto på 1970-tallet, og representerer omtrent 50 prosent av selskapets årlige inntekter.

«De økende nivåene av glyfosat i folks urin korrelerer veldig med forbruket av Roundup-behandlede avlinger i kostholdet vårt,»

Men professor Mills advarer videre;

«Mens forskere sier at denne studien viser en sammenheng mellom eksponering for sprøytemidler og leversykdom hos mennesker, gjenstår mye arbeid…

Paul J. Mills, professor og sjef for Institutt for familiemedisin og folkehelse ved UC San Diego School of Medicine

For Mills antyder at de bare har skrapt i overflaten,

«Det er så mange syntetiske kjemikalier som vi ofte blir utsatt for – og vi målte bare en.»

Paul J. Mills, professor og sjef for Institutt for familiemedisin og folkehelse ved UC San Diego School of Medicine

Til tross for at RoundUp og Glyfosater har blitt knyttet til både kreft av WHO og en lang rekke andre helsetilstander i en mengde studier – så er det fortsatt et av de aller mest brukte sprøytemidlene i Norge.

Vi har tidligere videreformidlet en rekke studier om RoundUp og mulig påvirkning på helsa vår. Nylig har det også blitt viet mye oppmerksomhet til at Monsanto, som produserer RoundUp, har blitt dømt i amerikanske føderale domstoler til å betale milliarder i erstatning til enkeltpersoner som de mener har fått alvorlig sykdom som kreft på grunn av Glyfosater og RoundUp. Les alt om dette her.

Du møter blant andre lege Tor-Egil Skogli og daglig leder Anders Krokfoss.

Inngangen til våre tjenester 

På inntaksmøte får du kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Startpunktet for våre tjenester kan du booke her.

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.

Inflammatoriske sykdommer øker dramatisk over hele verden og forskerne synes enige om at det er en rekke miljøfaktorer involvert, og derfor kaller forskerne nå disse tilstandene for «miljøsykdommer».

Vi i Funksjonellmedisinsk Institutt har gjennom mange år og tusenvis av kunder erfart at kunnskap om kroppen, kosthold og helse potensielt kan være avgjørende for at man kan ta ansvar for sin egen helse – og dermed ha muligheten til å optimalisere helsa. Du kan lese alt om oss her.

På lik linje med Cleveland Clinic i USA, som et av verdens ledende sykehus og helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning om kroppen, mat og helse sammen med muligheten til personlig oppfølging av leger og helsepersonell – kan potensielt være avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess. Faktisk har Cleveland Clinic nylig uttalt at det ser ut som gruppeopfølging faktisk gir bedre resultater enn individuell oppfølging

Flere av de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikkenog Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkins utvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Våre tjenester

Kjernen i hele vår virksomhet er Helseforbedringsprogrammet. For å gi deg best utbytte får du i Helseforbedringsprogrammet undervisning i gruppe kombinert med muligheten til å få individuell oppfølging av våre tilknyttede leger og helsecoacher som driver egen praksis i våre lokaler. Du vil også kunne dra nytte av vår egenutviklede digitale helseforbedringsplatform. Les mer om Helseforbedringsprogrammet her.

Hvordan delta i et av programmene

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der får du et godt grunnlag for å avgjøre hvilket av våre tilbud som eventuelt passer for deg. Vi mener det er viktig at du får grundig informasjon om vårt tilbud før du velger. Det kan du booke her.

Forskning og kunnskap

Vi mener at kunnskap om kroppen, helse og kosthold potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi integrerer ny kunnskap og forskning fortløpende i våre programmer. Og vi publiserer og videreformidler flere ganger hver uke gjennom hele året ny interessant forskning som er bredt publisert internasjonalt, samt selvsagt henvisninger til orginalartiklene og studiene. Vi publiserer artikler som på ulike måter er relevante for oss og våre kunder. Men vi minner om at selv om vi mener ny kunnskap er interessant både for oss og våre kunder – vil vi ikke av den grunn alene integrere den i våre programmer. Du kan lese våre mange artikler her.

Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt AS på mail – meld deg på gratis her.

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET PÅ TELEFON FOR GRATIS VEILEDNING.