fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Studie viser mikrobiologisk ubalanse som mulig årsak til eksem.

De fant også at peptider fra bakteriene Staphylococcus hominis hemmet aktiviteten til Staphylococcus aureus – som kan bidra til ny behandling.

Funksjonellmedisinsk Institutt er en privat uavhengig institusjon. Som blant andre det verdensledende amerikanske sykehuset Cleveland Clinic i USA så mener vi kunnskap om helse og kosthold for hver enkelt av oss – potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi bringer derfor videre ny interessant forskning og kunnskap vi mener kan ha interesse for flere enn oss. Vi minner om at selv om vi mener ny kunnskap er interessant – vil vi ikke av den grunn alene integrere den i våre kurs.

Et team av forskere tilknyttet flere institusjoner over hele USA har funnet en sammenheng mellom en hudmikrobiotisk ubalanse og eksem. I studien som er publisert i publikasjonen Science Translational Medicine, beskriver og forklarer teamet hvordan hudmikrobiomet og bakteriene Staphylococcus aureus, som har vært assosiert med eksem, påvirker tilstanden – og mulig ny behandling.

I løpet av det siste tiåret har forskerne lært mer om menneskelige mikrobiometriske studier av tarmmikrobiomet og funnet overraskende sammenhenger med mange forskjellige tilstander. Vi publiserte for eksempel nylig en artikkel om ny forskning på at hudmikrobiomet viser hvordan ubalanse i mikrober og sopp kan gi hudsykdommer som atopisk eksem. Samt sammenhengen med andre immunologiske tilstander.

Eksem presenterer som flekker av grov hud som noen ganger blir betent. I mange tilfeller dannes blemmer, noe som fører til kløe og blødninger. Til tross for en betydelig mengde forskning har medisinske forskere ikke bestemt årsakene eller kur. De har lært at oppblomstring skjer når immunsystemet overreagerer på en stimulus og setter i gang et angrep på hudbarrieren.

Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt ca en gang per mnd på mail – meld deg på gratis her.

Tidligere forskning har også antydet at det kan være en sammenheng mellom tilstanden og mikrobiomet. I denne nye studien har forskerne forsøkt å forstå om eksem er relatert til hudmikrobiom-ubalanse. De studerte en bestemt type mikrobiome bakterier, S. aureus, og dens tilknytning til eksem.

Tidligere forskning har vist at det er en større mengde S. aureus på huden til mennesker som lider av eksem. Det har også ført til oppdagelsen at personer med eksem har en tendens til å ha lavere konsentrasjoner av celler som bidrar til å bygge opp slimhinner og barrierer – det er derfor S. aureus kan blomstre opp.

For bedre å forstå forholdet mellom S. aureus og hudbiomet, samlet forskerne prøver fra menneskelig hud og påførte kolonier av bakteriene på musehud. De fant at S. aureus benyttet seg av en prosess som kalles «Quorum sensing» som et middel for kommunikasjon mellom S. aureus. Quorum sensing er en mekanisme som bakterier bruker for å kommunisere med hverandre. Bakteriene bruker denne mekanismen til å vite når man skal slippe ut giftstoffer og enzymer som bryter ned hudbarrieren, slik at bakteriene får tilgang til de indre og dypere deler av huden, noe som forårsaker oppblomstring av symptomer.

Forskerne fant også at andre «gode» bakterier som bor på huden, som Staphylococcus hominis som forskerne i denne studien så på, faktisk bekjemper giftstoffer ved hjelp av proteiner som forstyrrer quorum sensing. Når forskerne kultiverte noen av de «gode» bakteriene og påførte de på huden på mus med eksem, forhindret det flareup.

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud.  Det kan du booke her.

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.

Det er en jungel av helse- og kostholdsråd i media og sosiale medier. Vi i Funksjonellmedisinsk Institutt har gjennom mange år og tusenvis av kunder erfart at kunnskap kan være avgjørende for at vi skal kunne ta gode valg for helsa vår og ha muligheten til å leve et langt liv med god helse. Du kan lese alt om oss her.

På lik linje med Cleveland Clinic i USA, som et av verdens ledende sykehus og helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning om kroppen, mat og helse sammen med muligheten til personlig oppfølging av leger og helsepersonell – kan potensielt være avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess.

Alle våre tilknyttede selvstendige leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA.

Flere av de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikkenog Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkins utvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Våre tjenester

Kjernen i hele vår virksomhet er Helseforbedringsprogrammet. For å gi deg best utbytte får du i Helseforbedringsprogrammet undervisning i gruppe kombinert med muligheten til å få individuell oppfølging av våre tilknyttede leger og helsecoacher som driver egen praksis i våre lokaler. Du vil også kunne dra nytte av vår egenutviklede digitale helseforbedringsplatform. Les mer om Helseforbedringsprogrammet her.

Hvordan delta i et av programmene

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der får du et godt grunnlag for å avgjøre hvilket av våre tilbud som eventuelt passer for deg. Vi mener det er viktig at du får grundig informasjon om vårt tilbud før du velger. Det kan du booke her.

Forskning og kunnskap

Vi mener at kunnskap om helse og kosthold potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi integrerer mye ny kunnskap og forskning fortløpende i våre programmer. Og vi publiserer og videreformidler flere ganger hver uke gjennom hele året ny interessant forskning som er bredt publisert internasjonalt, samt selvsagt henvisninger til orginalartiklene og studiene. Vi publiserer artikler som på ulike måter er relevante for oss og våre kunder. Men vi minner om at selv om vi mener ny kunnskap er interessant både for oss og våre kunder – vil vi ikke av den grunn alene integrere den i våre programmer. Du kan lese våre mange artikler her.

Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt AS på mail – meld deg på gratis her.

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET PÅ TELEFON FOR GRATIS VEILEDNING.