Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162
Mount Sinai Hospital: Faste reduserer betennelse og forbedrer kroniske betennelsessykdommer. - Funksjonellmedisin
inner-banner

Mount Sinai Hospital: Faste reduserer betennelse og forbedrer kroniske betennelsessykdommer.

I en studie publisert i Cell fant forskere at faste reduserer betennelse og forbedrer kroniske betennelsessykdommer – uten å påvirke immunsystemets respons på akutte infeksjoner.

Funksjonellmedisinsk Institutt er en privat uavhengig institusjon som har som intensjon å fremme muligheten for hver enkelt av oss med egeninnsats å ta ansvar for eget liv og egen helse. Som blant andre det verdensledende amerikanske sykehuset Cleveland Clinic i USA så mener vi kunnskap om helse og kosthold for hver enkelt av oss – potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi bringer derfor videre ny interessant forskning og kunnskap vi mener kan ha interesse for flere enn oss – men vi vil ikke av den grunn alene integrere den i våre programmer.

Fasting har fått økt offentlig og vitenskapelig interesse de siste årene, og en ny studie publisert i Cell fant forskere fra Mount Sinai at faste reduserer betennelse og forbedrer kroniske betennelsessykdommer uten å påvirke immunsystemets respons på akutte infeksjoner.

Mens akutt betennelse er en normal immunprosess som hjelper til med å bekjempe infeksjoner, kan kronisk betennelse ha alvorlige konsekvenser for helsen, inkludert hjertesykdommer, diabetes, kreft, multippel sklerose og inflammatoriske tarmsykdommer og mye mer.

“Kaloribegrensning er kjent for å forbedre inflammatoriske og autoimmune sykdommer, men mekanismene som redusert kaloriinntak styrer betennelse har blitt dårlig forstått,”

Miriam Merad, MD, Ph.D., direktør for Precision Immunology Institute ved Icahn School of Medicine på Mount Sinai.

Arbeid med immunceller fra mennesker og mus, viste Dr. Merad og kolleger at periodisk faste reduserte frigjøringen av pro-inflammatoriske celler kalt “monocytter” i blodsirkulasjonen. Ytterligere undersøkelser avdekket at i perioder med faste, går disse cellene i “hvilemodus” og er mindre betennelsesrike enn monocytter som ble funnet hos dem som fikk mat.

Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt ca en gang per mnd på mail – meld deg på gratis her.

“Monocytter er sterkt inflammatoriske immunceller som kan forårsake alvorlig vevsskade, og befolkningen har en økende mengde i blodomløpet som et resultat av kosthold som mennesker har tilegnet seg de siste århundrene,”.

Miriam Merad, MD, Ph.D., direktør for Precision Immunology Institute ved Icahn School of Medicine på Mount Sinai.

Enormt potensial

“Tatt i betraktning det brede spekteret av sykdommer som er forårsaket av kronisk betennelse og det økende antall pasienter som er berørt av disse sykdommene, er det et enormt potensial i å undersøke de betennelsesdempende virkningene av faste”

Stefan Jordan, Ph.D. , postdoktor ved Institutt for onkologisk vitenskap ved Icahn School of Medicine på Mount Sinai.

Forskerne planlegger å fortsette å prøve å forstå de molekylære mekanismene hvor faste forbedrer inflammatoriske sykdommer, noe som kan føre til nye forebyggende terapeutiske strategier for behandling av mange menneskelige sykdommer.

Kraftig økning i mengde kunnskap og forskning

Det forskes svært mye på fasting og mulige positive effekter på levetid, Parkinson, kreft, autoimmune sykdommer, Alzheimers, nevrologiske sykdommer og mye mer. Du kan lese alle våre forskningsbaserte artikler om fasting, periodisk fasting og ikke minst periodisk spising her.

En av de primære mekanismene som gjør periodisk fasting så gunstig for helsen er at det setter i gang en renovasjonsprosess i cellene som kalles Autofagi.

Det har blitt forsket svært mye på denne spennende «renovasjonsprosessen» i kroppen vår som kalles autofagi. En av de mest effektive metodene for å aktivere autofagi er gjennom kalorirestriksjon og periodisk fasting. Prof. Yoshinori Ohsumi vant også nobelprisen for sin forskning på Autofagi. Du kan lese mer om autofagi i vårt temaartikkel om autofagi her:

Autofagi betyr bokstavelig talt «selvspising» og beskriver hvordan celler rydder opp skadet innhold og gir byggeklosser for fornyelse. Forbedring av autofagifunksjonen kan ha terapeutisk og forebyggende effekt for en lang reke sykdommer og tilstander som Parkinson, kreft, autoimmune sykdommer, Alzheimers, nevrologiske sykdommer samt levetid og mye mye mer. Autofagi utløses når kroppen går fra å forbrenne sukker til å forbrenne fett.

Inngangen til våre tjenester 

På inntaksmøte får du kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Startpunktet for våre tjenester kan du booke her.

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.

Inflammatoriske og autoimmune sykdommer øker dramatisk og mange av verdens ledende forskere mener vi nå står midt oppe i en katastro epidemi. Forskerne er nå enige om at det er en rekke miljøfaktorer som står bak denne dramatiske utviklingen – og at man potensielt kan stoppe utviklingen eller reversere den. Les hva forskerne mener i vår omfattende artikkel her.

Vi i Funksjonellmedisinsk Institutt har gjennom mange år og tusenvis av kunder erfart at kunnskap om kroppen, kosthold og helse potensielt kan være avgjørende for at man kan ta ansvar for sin egen helse – og dermed ha muligheten til å optimalisere helsa. Du kan lese alt om oss her.

På lik linje med Cleveland Clinic i USA, som et av verdens ledende sykehus og helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning om kroppen, mat og helse sammen med muligheten til personlig oppfølging av leger og helsepersonell – kan potensielt være avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess. Faktisk har Cleveland Clinic nylig uttalt at det ser ut som gruppeopfølging faktisk gir bedre resultater enn individuell oppfølging

Flere av de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikkenog Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkins utvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Fremtidens helsevesen – nå.

Kjernen i hele vår virksomhet er Helseforbedringsprogrammet. For å gi deg best utbytte får du i Helseforbedringsprogrammet undervisning i gruppe kombinert med muligheten til å få individuell oppfølging av våre tilknyttede leger og helsecoacher som driver egen praksis i våre lokaler. Du vil også kunne dra nytte av vår egenutviklede digitale helseforbedringsplatform. Les mer om Helseforbedringsprogrammet her.

Hvordan delta i et av programmene

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der får du et godt grunnlag for å avgjøre hvilket av våre tilbud som eventuelt passer for deg. Vi mener det er viktig at du får grundig informasjon om vårt tilbud før du velger. Det kan du booke her.

Forskning og kunnskap

Vi mener at kunnskap om kroppen, helse og kosthold potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi integrerer ny kunnskap og forskning fortløpende i våre programmer. Og vi publiserer og videreformidler flere ganger hver uke gjennom hele året ny interessant forskning som er bredt publisert internasjonalt, samt selvsagt henvisninger til orginalartiklene og studiene. Vi publiserer artikler som på ulike måter er relevante for oss og våre kunder. Men vi minner om at selv om vi mener ny kunnskap er interessant både for oss og våre kunder – vil vi ikke av den grunn alene integrere den i våre programmer. Du kan lese våre mange artikler her.

Få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt AS på mail – meld deg på gratis her.


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Nyeste artikler

Artikler etter kategori


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Få nyheter fra oss på mail

Registrer deg med ditt navn og e-post for å få nyhetsartikler om ny forskning og kunnskap og oppdateringer fra oss.