fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Nye studier forklarer molekylære mekanismer til naturmedisin som brukes til å behandle høyt blodtrykk og mer.

University of California viser at Lavendel og Koriander kan ha effektive terapeutiske virkninger ved flere ulike tilstander.

Funksjonellmedisinsk Institutt er en privat uavhengig institusjon som har som intensjon å fremme muligheten for hver enkelt av oss med egeninnsats å ta ansvar for eget liv og egen helse. Som blant andre det verdensledende amerikanske sykehuset Cleveland Clinic i USA så mener vi kunnskap om helse og kosthold for hver enkelt av oss – potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi bringer derfor videre ny interessant publisert forskning og kunnskap vi mener kan ha interesse for flere enn oss – men vi understreker at vil vil ikke av den grunn alene integrere den i våre programmer.

Vanlige urter, inkludert lavendel, fennikel og kamille, har en lang historie med bruk som naturmedisiner som brukes til å senke blodtrykket. I en ny studie forklarer forskere ved University of California de molekylære mekanismene som får dem til å fungere.

Studien ble publisert i Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), og illustrerer at mange planter som brukes til å senke blodtrykket aktiverer en spesifikk kaliumkanal (KCNQ5) i blodkar. Når den er aktivert, vil KCNQ5 roe ned blodkarene, noe som gjør det til en logisk mekanisme for hvordan naturmedisinene kan påvirke blodtrykk.

«Vi fant KCNQ5-aktivering som en samlende molekylær mekanisme som ble delt av et mangfoldig utvalg av botaniske blodtrykksdempende naturmedisiner. Lavandula angustifolia, lavendel, var blant de vi studerte. Vi oppdaget at det var blant de mest effektive KCNQ5-kaliumkanalaktivatorene, sammen med fennikelfrøekstrakt og kamille «

Geoff Abbott, Ph.D., professor i fysiologi og biofysikk ved UCI School of Medicine

Få ny forskning, kunnskap og info fra Funksjonellmedisinsk Institutt ca en gang per mnd på mail.

meld deg på gratis her.

Interessant nok finner man ikke den KCNQ5-selektive kaliumkanalaktiveringsfunksjonen som finnes i plantene i noen moderne syntetiske medisiner.

«Vår oppdagelse av disse KCNQ5-selektive kaliumkanalåpnerne kan muliggjøre utvikling av fremtidige målrettede terapier for sykdommer inkludert høyt blodtrykk og andre tilstander»

funksjonsencefalopati

Dokumentert bruk av botaniske naturmedisiner strekker seg så langt som nedtegnet menneskelig historie rekker. Det er DNA-bevis som dateres 48 000 år tilbake som antyder forbruk av planter til medisinsk bruk av Homo neanderthalensis. I dag er bevis på effekten av botaniske naturmedisiner sjeldne i kliniske studier.

Studier om helseeffektene til koriander

Forskere ved ved University of California har også i en studie publisert i Faseb Journal vist hvordan den molekylære virkningen av koriander (Coriandrum sativum) er en meget potent KCNQ-kanalaktivator. Denne nye forståelsen kan føre til forbedringer i terapeutikk og utvikling av mer effektive medisiner.

EU med nytt «holistisk» behandlings-fokus på autoimmune sykdommer.

Europaparlamentet har invitert flere av verdens ledende forskere for å forstå hvordan potensielt behandle autoimmune sykdommer. Her peker de på mange av de viktigste miljøfaktorene som kan påvirke til utvikling av autoimmune tilstander. De viser også hvordan persontilpasset behandling og helt konkrete tiltak potensielt kan påvirke positivt. Les alt om dette her.

Forskerne fant koriander aktiverer spesifikke nevrale og hjertekaliumkanaler. De fant den molekylære mekanismen som gjør at koriander effektivt kan hindre anfall som er vanlige ved epilepsi og andre sykdommer.

«I tillegg til de krampestillende egenskapene, har koriander også rapportert om kreft, antiinflammatoriske, soppdrepende, antibakterielle, hjertebeskyttende, tarmhelse og smertestillende virkninger,»

Geoff Abbott, Ph.D., professor i fysiologi og biofysikk ved UCI School of of Medisin

Inngangen til våre tjenester 

På inntaksmøte får du kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Startpunktet for våre tjenester kan du booke her.

Fremtidens helsevesen – nå.

Som svar på den voldsomme økningen i kroniske sykdommer skal EU og Norden og Norge inkludert gjennomføre et paradigmeskift i helstjenester innen 2030 – fra dagens reaktive og diagnosefokuserte helsevesen til et mer involverende, holistisk, preventivt, forebyggende og persontilpasset helsevesen. Vi i Funksjonellmedisinsk Institutt har allerede jobbet med dette fokus og persontilpasset medisin i mange år. Les våre artikler om persontilpasset medisin og fremtidens helsevesen her. 

Det som skjer med miljøet – skjer også med oss mennesker.

Inflammatoriske og autoimmune sykdommer øker dramatisk og mange av verdens ledende forskere mener vi nå står midt oppe i en katastrofal epidemi. Forskerne er nå enige om at det er en rekke miljøfaktorer som i hovedsak står bak denne dramatiske utviklingen – og at man potensielt kan stoppe utviklingen eller reversere den. Les hva forskerne mener i vår omfattende artikkel her.

Vi i Funksjonellmedisinsk Institutt har gjennom mange år og tusenvis av kunder erfart at kunnskap om kroppen, kosthold og helse potensielt kan være avgjørende for at man kan ta ansvar for sin egen helse – og dermed ha muligheten til å optimalisere helsa. Du kan lese alt om oss her.

På linje med flere av de fremste sykehusene i verden.

På lik linje med Cleveland Clinic i USA, som et av verdens ledende sykehus og helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning om kroppen, mat og helse sammen med muligheten til personlig oppfølging av leger og helsepersonell – kan potensielt være avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess. Faktisk har Cleveland Clinic nylig uttalt at det ser ut som gruppeopfølging faktisk gir bedre resultater enn individuell oppfølging

Også flere av de andre mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og nevnte Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkins utvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. 

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.

Kjernen i hele vår virksomhet er Helseforbedringsprogrammet. For å gi deg best utbytte får du i Helseforbedringsprogrammet undervisning i gruppe kombinert med muligheten til å få individuell oppfølging av våre tilknyttede leger og helsecoacher som driver egen praksis i våre lokaler. Du vil også kunne dra nytte av vår egenutviklede digitale helseforbedringsplatform spesielt utviklet for persontilpasset medisin. Les mer om Helseforbedringsprogrammet vårt her.

Hvordan delta i et av programmene

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der får du et godt grunnlag for å avgjøre hvilket av våre tilbud som eventuelt passer for deg. Vi mener det er viktig at du får grundig informasjon om vårt tilbud før du velger. Det kan du booke her.

Forskning og kunnskap

Vi mener at kunnskap om kroppen, helse og kosthold potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi integrerer ny kunnskap og forskning fortløpende i våre programmer. Og vi publiserer og videreformidler flere ganger hver uke gjennom hele året ny interessant forskning som er bredt publisert internasjonalt i anerkjente tidsskrifter, samt selvsagt alltid henvisninger til orginalartiklene og studiene. Vi publiserer artikler som på ulike måter er relevante for oss og våre kunder. Men vi minner om at selv om vi mener ny kunnskap er interessant både for oss og våre kunder – vil vi ikke av den grunn alene integrere den i våre programmer. Du kan lese våre mange artikler her.

Du kan få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt på mail – meld deg på gratis her.

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? 

BLI KONTAKTET PÅ TELEFON FOR GRATIS VEILEDNING.