fbpx

Ingen dødsfall i USA knyttet til vitaminer, mineraler eller urter i 2018.

Den 36. årsrapporten fra American Association of Poison Control Centers viser null dødsfall fra vitaminer, mineraler eller urter.

Gjennom 2018 ble det ikke i USA rapportert et eneste dødsfall knyttet til tilskudd av vitaminer, mineraler eller andre tilskudd, melder American Association of Poison Control Centers.

De rapporterer også en kraftig økning i rapporterte tilfeller av forgiftninger ved bruk av beroligende, antipsykotika og antidepressiva.

Tilskudd av vitaminer, mineraler og urter er omstridt. Mange mener man får i seg nok vitaminer med et «normalt» og variert kosthold – mens det samtidig også er en økende trend at man blir anbefalt tilskudd av mikronæringsstoffer. Som f.eks en av vår tids ledende forskere innenfor biokjemi, Bruce Ames, Ph.D og emeritus professor i biokjemi og molekylærbiologi ved UC Berkeley. Han og hans store team med forskere har over tiår publisert forskning innenfor ernæring og biokjemi og mener at vi nå har nok kunnskap til å slutte med anbefalte minimumsdoser av mikronæringsstoffer en befolkning trenger for å overleve – og heller gå over til å anbefale det som er optimalt for hver enkelt av oss.

Ames mener man bør gå bort fra å anbefale nødvendige mengder vitaminer og mineraler som minimums trengs for å overleve for en befolkningsgruppe – til optimale mengder for å optimalisere helse og sunn aldring for hver enkelt av oss.

De aller fleste trenger tilskudd av vitaminer.

Et medisinsk fagmiljø som lenge har vært opptatt av å optimalisere vitaminer og mineraler for hver enkelt person, er de som praktiserer ortomolekylær medisin. De mener at vi mennesker har behov for langt høyere doser vitaminer, men at det er ulikt behov fra person til person. Tidsskriftet Orthomolecular Medicine News Service har skrevet en artikkel, med studiehenvisninger, hvor de mener at de aller fleste amerikanere har behov for tilskudd.

De skriver at de aller fleste sykdommer fundamentalt skyldes underernæring. Dette inkluderer ikke bare de kroniske sykdommene, men også virale og bakterielle akutte tilstander, som kraftig forverres av mangelfull ernæring. Det vanlige kostholdet i USA gir en utilstrekkelig mengde vitaminer for å opprettholde optimal helse. De skriver videre at bevisbasen for de kliniske effektene av vitaminer øker raskt.

Bare 3 prosent av et stort utvalg av amerikanske voksne har det som ofte regnes som en sunn livsstil. En undersøkelse fra American Medical Association blant 153 000 menn og kvinner mellom 18 og 74 år fant at bare 23,3 prosent rapporterte å ha konsumert fem porsjoner frukt og grønnsaker per dag.

Det vanlige amerikanske kostholdet gir en utilstrekkelig mengde vitaminer. Likevel har tiår med vitenskapelig funn vist at vitaminer, spesielt C-vitamin og E-vitamin, er av største betydning for menneskers helse.

To ganger Nobelprisvinneren Dr. Linus Pauling var blant de første til å forstå C-vitaminets avgjørende betydning for å opprettholde et sunt immunsystem. I 1970 foreslo han at regelmessig inntak av C-vitamin i mengder som er langt høyere enn den anbefalte daglige mengden (RDA), kunne bidra til å forhindre og forkorte varigheten av forkjølelse. Selv om det medisinske miljøet umiddelbart ga uttrykk for sin sterke motstand mot denne ideen, trodde mange vanlige mennesker på Dr. Pauling og begynte å ta store mengder vitamin C. Mange skal ha merket umiddelbart en stor nedgang i hyppigheten og alvorlighetsgraden av forkjølelsen. Dr. Linus Pauling anslo at frekvensen av hjertesykdom ville bli redusert med 80 prosent hvis voksne i USA supplerer med 2000 til 3000 mg C-vitamin hver dag.

En fersk studie utført av Centers for Disease Control and Prevention indikerer at når multivitaminer kombineres med antioksidanter, vitaminer, som vitamin E, går dødsrisikoen ned for hjerte- og karsykdommer og hjerneslag. Studien sammenlignet dødsraten for personer som brukte multivitaminer i kombinasjon med E-vitamin og andre antioksidanter, så vel som de personene som bare brukte antioksidanter, mot dødsraten for de som ikke brukte vitaminer i det hele tatt. Personer som tok vitamin E og andre antioksidanter sammen med multivitaminer hadde 15 prosent lavere risiko for å dø av hjertesykdom enn de som ikke tok vitamintilskudd i det hele tatt, skriver de videre.

En kalifornisk studie konkluderte også med at personer som bruker mer enn 750 mg / dag vitamin C, reduserer risikoen for å dø for tidlig med 60 prosent. Artikkelen nevner også at New England Journal of Medicine har publisert to studier som underbygger dette.

De skriver videre at gjenoppretting av god helse må gjøres ernæringsmessig, ikke farmakologisk. Alle celler i alle mennesker er utelukkende laget av det vi drikker og spiser. Ikke en celle i kroppen er laget av medikamenter.

Hva er ortomolekylær medisin?

Linus Pauling definerte ortomolekylær medisin som «behandling av sykdom ved å optimalisere det molekylære miljøet, spesielt de optimale konsentrasjoner av stoffer som normalt finnes i menneskekroppen.»

Inngangen til våre tjenester 

Startpunktet for å benytte våre tjenester er et Inntaksmøte.På inntaksmøte får du kunnskap om Funksjonellmedisin, hele vårt omfattende tilbud og programmer. Inntaksmøte er uforpliktende og du kan lese mer og booke her

Hvis du er usikker på om vi har et tilbud som kan passe for deg så kan du booke en gratis veiledning her

Fremtidens helsevesen – nå.

Vi er en privat uavhengig institusjon som har som intensjon å fremme muligheten for hver enkelt av oss med egeninnsats å ta ansvar for eget liv og egen helse. Funksjonell medisin er en persontilpasset, systemorientert medisinsk tilnærming som gir kunder og helsepersonell mulighet til å oppnå bedre helse ved å samarbeide om å løse de underliggende årsakene til sykdom.

Som svar på den voldsomme økningen i kroniske sykdommer skal EU og Norden og Norge gjennomføre et paradigmeskift i helstjenester innen 2030 – fra dagens reaktive og diagnosefokuserte helsevesen til et mer involverende, holistisk, preventivt, forebyggende og persontilpasset helsevesen. Vi i Funksjonellmedisinsk Institutt har allerede jobbet med dette fokus og persontilpasset medisin i mange år. Les våre artikler om persontilpasset medisin, fremtidens helsevesen og ikke minst EU sin presentasjon av mulig ny behandling av autoimmune og kroniske tilstander her. 

Stort og viktig medisinsk gjennombrudd fra verdensledende forskere.

Forskere fra 22 institusjoner, inkludert Harvard, Stanford og UCLA advarer: folkehelsekrise pga kronisk betennelse – men gir også håp og peker på en rekke miljøfaktorer man selv kan påvirke.

De beskriver hvordan vedvarende og alvorlig betennelse i kroppen spiller en nøkkelrolle ved hjertesykdommer, kreft, diabetes, nyresykdom, ikke-alkoholisk fettleversykdom og autoimmune og nevrodegenerative lidelser. Og videre hvordan faktorer som stress, mat, inaktivitet, tarmdysbiose og ikke minst miljøgifter sammen påvirker utviklingen av disse tilstandene.

I Funksjonellmedisinsk Institutt AS har vi tatt dette komplekset på alvor og har gjennom mange år utviklet et eget program, Helseforbedringsprogrammet, hvor man kan lære- og få undervisning om sin egen helstilstand, miljøfaktorene som påvirker og de mulige interaksjonene med tarmen m.m. sammen med muligheten til oppfølging av leger og andre terapeuter. Og på den måten ha mulighet for å ta ansvar for sin egen helseforbedringsprosess. Les mer om oss her.

På linje med flere av de fremste sykehusene i verden.

På lik linje med Cleveland Clinic i USA, som et av verdens ledende sykehus og helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning om kroppen, mat og helse sammen med muligheten til personlig oppfølging av leger og helsepersonell – kan potensielt være avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess. Faktisk har Cleveland Clinic nylig uttalt at det ser ut som gruppeopfølging faktisk gir bedre resultater enn individuell oppfølging.

Også flere av de andre mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og nevnte Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkins utvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden.

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.

I den største metaanalysen av sitt slag noensinne viser forskerne at genetikk utgjør kun fem til 10 prosent av risikoen for de fleste sykdommer – og de mener man bør lete etter årsaker i det påvirkelige miljøet i stedet for i genene. I Helseforbedringsprogrammet er det nettopp det vi gjør. Du vil også kunne benytte deg av vår egenutviklede digitale helseforbedringsplatform spesielt utviklet for persontilpasset medisin. Les mer om Helseforbedringsprogrammet vårt her.

Hvordan delta i et av programmene

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til et av våre kontorer i Oslo eller Trondheim. Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der får du et godt grunnlag for å avgjøre hvilket av våre tilbud som eventuelt passer for deg. Vi mener det er viktig at du får grundig informasjon om vårt tilbud før du velger. Det kan du booke her.

Forskning og kunnskap

Vi mener at kunnskap om kroppen, helse og kosthold potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi integrerer ny kunnskap og forskning fortløpende i våre programmer. Og vi publiserer og videreformidler flere ganger hver uke gjennom hele året ny interessant forskning som er bredt publisert internasjonalt i anerkjente tidsskrifter, samt selvsagt alltid henvisninger til orginalartiklene og studiene. Vi publiserer artikler som på ulike måter er relevante for oss og våre kunder. Men vi minner om at selv om vi mener ny kunnskap er interessant både for oss og våre kunder – vil vi ikke av den grunn alene integrere den i våre programmer. Du kan lese våre over 1 000 artikler her.

Du kan også få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt på mail – meld deg på gratis her.

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? 

BLI KONTAKTET PÅ TELEFON FOR GRATIS VEILEDNING.