fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Naturlig forbindelse stopper i studie skade og reverserer multippel sklerose.

Ny forskning antyder at en forbindelse som finnes i skallet til frukt og i noen urter, kan redusere ytterligere skade på nevroner, og også bidra til å gjenoppbygge beskyttelsen til nevroner, og reversere skaden.

Multippel sklerose (MS), preget av økende muskelsvakhet og lammelse, har en rekke behandlinger, men dagens behandling kan ikke ikke i vesentlig grad å reversere skader som allerede har oppstått i hjerneceller kalt nevroner.

«Selv om bevisene er foreløpige – da dataene våre er fra dyremodeller – er det oppmuntrende å se en forbindelse som både stopper og reparerer skader ved MS, i laboratoriet,»

Guang-Xian Zhang, professor i nevrovitenskap ved Sidney Kimmel Medical College ved Thomas Jefferson University.

Studien ble nylig publisert i Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Ursolsyre er en naturlig triterpenforbindelse som finnes i forskjellige frukt og grønnsaker. En gjennomgang viser en økende interesse for Ursolsyre på grunn av dens gunstige effekter, som inkluderer antiinflammatoriske, antioksidant, anti-apoptotiske og anti-kreftfremkallende effekter. Urolsyre kan isoleres fra bladene til forskjellige planter (rosmarin, merian, lavendel, timian og organo), frukt (eplefruktskall), blomster og bær.

Forskerne brukte en renset form av ursolic acid (ursolsyre) hos mus med etablert MS-sykdom.

«Mange eksperimenter har sett på mus i den akutte fasen, når sykdommen bare begynner eller er på toppen. I stedet testet vi om denne forbindelsen var effektiv mot kronisk sykdom, når det allerede er kronisk skade på vev i sentralnervesystemet.»

Guang-Xian Zhang, professor i nevrovitenskap ved Sidney Kimmel Medical College ved Thomas Jefferson University.

Forskere behandlet musene i 60 dager, og begynte å se en forbedring på behandlingsdag 20. Musene som hadde lammelser i begynnelsen av forsøket, gjenvant evnen til å gå rundt igjen, men med svakhet, etter behandlingen.

«Dette er ikke en kur, men hvis vi ser en lignende respons hos mennesker, ville det kunne representere en betydelig endring i livskvalitet. Og mest betydelig er reversering, som vi virkelig ikke har sett før med andre stoffer på et så sent stadium av sykdom, «

Guang-Xian Zhang, professor i nevrovitenskap ved Sidney Kimmel Medical College ved Thomas Jefferson University.

Forskerne undersøkte også hvordan ursolsyre virket på cellene. De observerte at det undertrykte Th17-celler – en type immuncelle som er en av hoveddriverne for den autoimmune responsen i MS. Mange aktive behandlingsformer undertrykker Th17. Men Jefferson-forskerne viste at forbindelsen kunne aktivere forløperceller for å modnes til sårt tiltrengt myelin-skjede-produserende celler, kalt oligodendrocytter.

«Denne modningseffekten er den mest avgjørende. Stamcellene som produserer nye oligodentrocytter er sovende og klarer ikke å modnes. Denne forbindelsen hjelper med å aktivere disse stamcellene til å lage nye oligodendrocytter, og er sannsynligvis ansvarlig for reversering av symptomene vi så . «

Guang-Xian Zhang, professor i nevrovitenskap ved Sidney Kimmel Medical College ved Thomas Jefferson University.

De neste trinnene for forskerne inkluderer testing av forbindelsen for dens sikkerhet. Selv om ursolsyre er tilgjengelig som et kosttilskudd, kan det være giftig i høye doser.

«Det er fortsatt noen tester å fullføre før de første kliniske forsøkene -Imidlertid går vi raskt frem med denne lovende tilnærmingen.»

A.M. Rostami, MD, Ph.D., leder for avdeling for nevrologi ved Vickie and Jack Farber Institute for Neuroscience – Jefferson Health.