Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162
Studie: vestlig livsstil og høyt inntak av sukker driver av Alzheimers sykdom. - Funksjonellmedisin
inner-banner

Studie: vestlig livsstil og høyt inntak av sukker driver av Alzheimers sykdom.

CU Anschutz-forskere mener Alzheimers sykdom er en moderne sykdom drevet av endringer i livsstil.

Ny forskning fra University of Colorado Anschutz Medical Campus foreslår at Alzheimers sykdom kan være drevet av overaktivering av fruktose laget i hjernen.

Studien ble publisert i Frontiers of Aging Neuroscience og skisserte hypotesen om at Alzheimers sykdom i stor grad er drevet av vestlig kultur som har resultert i forhøyet fruktosemetabolisme i hjernen. Det var et tverrfaglig team med nevrologer, nevroforskere og eksperter på sukkermetabolisme som presenterte omfattende data og forskning utført på Alzheimers sykdom som knytter høye fruktosenivåer i hjernen til sykdommen. Dette bidrar til å forklare for eksempel hvorfor diabetes og fedme er forbundet med økt risiko for Alzheimers sykdom.

“I det vesentlige mener vi at Alzheimers sykdom er en moderne sykdom drevet av endringer i livsstil der fruktose kan forstyrre cerebral metabolisme og nevronfunksjon,”

Richard Johnson, MD, professor ved University of Colorado School of Medicine på CU. Anschutz Medical Campus.

Johnson viser data som viser overaktivering av en cerebral fruktosemetabolisme som kan føre til Alzheimers sykdom. Forskerne viser til en mekanisme der dette fører til progressivt tap av cerebrale energinivåer som kreves for at nevroner skal forbli funksjonelle og levedyktige.

Forskere håper studien kan bidra til å stimulere til nye behandlinger.

“Ved å vise konsekvente bevis, håper vi å inspirere forskere til å fortsette å utforske forholdet mellom fruktose i hjernen og Alzheimers sykdom. Nye behandlinger rettet mot å hemme intracerebral fruktosemetabolisme kan gi en ny måte å forebygge og behandle denne sykdommen på.”

Richard Johnson, MD, professor ved University of Colorado School of Medicine på CU. Anschutz Medical Campus.

I et av scenariene som ble skissert av Johnson og hans samarbeidspartnere, så økte glukosehypometabolisme oksidativt stress, og et progressivt tap av mitokondrier, som igjen førte til nevronell dysfunksjon og død. I dette scenariet er amyloidplakket en del av den inflammatoriske responsen og deltar i utviklingen av tilstanden – men er ikke de sentrale faktorene som driver av sykdommen.

Høyt fruktoseinntak kan føre til aggressiv adferd, ADHD og bipolar lidelse.

Professor Richard Johnson har også nylig publisert ny kunnskap hvor han og teamet hans mener tilstander som ADHD, bipolar lidelse og til og med aggressiv adferd kan være knyttet til sukkerinntak, og det kan ha evolusjonære årsaker.

«Mens fruktosemekanismen var ment å bidra til overlevelse, har fruktoseinntaket steget i været i løpet av forrige århundre og kan være i «overdrive» på grunn av de store mengdene sukker som er i dagens vestlige kosthold,» 

Richard Johnson, MD, professor ved University of Colorado School of Medicine på CU Anschutz Medical Campus.


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Nyeste artikler

Artikler etter kategori


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Få nyheter fra oss på mail

Registrer deg med ditt navn og e-post for å få nyhetsartikler om ny forskning og kunnskap og oppdateringer fra oss.