Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162
Tarmmikrober kan være hemmeligheten til "evig ungdom", mener forskere. - Funksjonellmedisin
inner-banner

Tarmmikrober kan være hemmeligheten til “evig ungdom”, mener forskere.

Forskere mener gjenoppretting av tarmmikrobiomet hos eldre en dag kan brukes som en terapi for å gjenopprette kognitiv funksjon hos eldre.

Ny forskning fra University of East Anglia, University of Florence og Quadram Institute viser hvordan fekale transplantasjoner fra eldre til yngre mus endret tarmmikrobiomet, noe som igjen påvirket deres romlige læring og hukommelse. Studien ble publisert i tidsskriftet Microbiome.

Forskerteamet håper at det å gjenopprette mikrobiomet en dag kan brukes til å bekjempe kognitiv svikt blant eldre.

Dr. David Vauzour, fra UEAs Norwich Medical School, sa:

“Aldring er en uunngåelig prosess som starter umiddelbart etter fødselen og til slutt fører til fysiske helseproblemer, samt en nedgang i psykologisk velvære og kognitiv funksjon.”

Dr. David Vauzour, fra UEAs Norwich Medical School

Aldringsprosessen kan være knyttet til aldersrelaterte endringer i tarmmikrobiotaen.

“Forskning har vist at aldringsprosessen kan være knyttet til aldersrelaterte endringer i tarmmikrobiotaen. Nylig har eksistensen av toveiskommunikasjon mellom tarmen og hjernen – kjent som “tarmhjerneaksen” – dukket opp som en viktig aktør i aspekter ved atferd og kognitiv funksjon. Vi ønsket å se om overføring av tarmmikrober fra eldre til yngre mus kunne påvirke deler av sentralnervesystemet forbundet med aldring. “

Dr. David Vauzour, fra UEAs Norwich Medical School

Forskergruppen utførte fekale transplantasjoner fra eldre mus til yngre voksne mus og vurderte deretter markører som angst, utforskende atferd og hukommelse.

Etter transplantasjonen fant teamet signifikante forskjeller i de unge musens mikrobielle profiler.

Mens de unge ikke viste noen signifikante endringer i markører for angst, utforskende atferd eller motorisk aktivitet, så viste de derimot nedsatt læring og hukommelse målt i en labyrint test.

De så samtidig endringer i deler av hjernen som er ansvarlig for læring og hukommelse.

Dr. Vauzour sa:

“Våre undersøkelser viser at en fekal transplantasjon fra en gammel donor til en ung mottaker forårsaker et aldersrelatert skifte i sammensetningen av tarmmikrobiota. Prosedyren hadde en innvirkning på uttrykket av proteiner involvert i nøkkelfunksjoner hippocampus – en viktig del av hjernen som har en viktig rolle for en rekke funksjoner, inkludert hukommelse, læring, men også for navigasjon og emosjonell oppførsel og humør. Kort sagt begynte de unge musene å oppføre seg som eldre mus, når det gjelder deres kognitiv funksjon.”

Dr. David Vauzour, fra UEAs Norwich Medical School

Prof Claudio Nicoletti, fra Universitetet i Firenze, Italia, sa:

“Selv om det gjenstår å se om transplantasjon fra unge givere kan gjenopprette kognitiv funksjon hos eldre mottakere, viser funnene at aldersrelaterte skift i tarmmikrobiomet kan endre komponenter av sentralnervesystemet. Dette arbeidet fremhever viktigheten av tarmhjerneaksen i aldring og gir en sterk begrunnelse for å utvikle terapier som tar sikte på å gjenopprette mikrobiotaen for å forbedre kognitive funksjoner og livskvalitet hos eldre”.

Prof Claudio Nicoletti, fra Universitetet i Firenze, Italia.

Prof Arjan Narbad fra Quadram Institute sier;

“Manipulering av mikrobiomet blir i økende grad sett på som en måte å forbedre eller opprettholde menneskers helse på, og disse resultatene er en spennende indikasjon på dets potensial for å hjelpe oss å eldes sunt,”.

Prof Arjan Narbad fra Quadram Institute.

Forskningen ble ledet av et team ved UEA og University of Florence, i samarbeid med kollegaer ved University of Milan, Earlham Institute, University of Siena, Quadram Institute og Nottingham Trent University.


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Nyeste artikler

Artikler etter kategori


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Få nyheter fra oss på mail

Registrer deg med ditt navn og e-post for å få nyhetsartikler om ny forskning og kunnskap og oppdateringer fra oss.