inner-banner

Japanske forskere: Hvordan livsstilstiltak dramatisk kan påvirke inflammatoriske tarmsykdommer.

Det japanske teamet med faglige autoriteter innenfor inflammatoriske tarmsykdommer mener livsstilstiltak på dramatisk vis kan påvirke ved inflammatoriske tarmsykdommer.

Forskerne ved Akita City Hospital, Mitsuro Chiba, MD, PhD Sjef for seksjonen Inflammatory Bowel Disease, Kunio Nakane, MD, PhD Sjef for Gastroenterology Division og Masfumi Komatsu, MD, PhD Direktør for Akita City Hospital, publiserte artikkelen i det fagfellevurderte tidsskriftet The Permanente Journal.

Forskerne sier at den nylige utgitte artikkelen “Lifestyle Medicine: A Brief Review of Its Dramatic Impact on Health and Survival” (som vi tidligere har omtalt) oppmuntrer og inspirerer dem.

Spesiell bevissthet på livsstilsykdommer i japan.

Forskergruppen skriver at etter 2. verdenskrig opplevde Japan et økonomisk, ernæringsmessig og epidemiologisk skifte. Hjerneslag erstattet tuberkulose som den viktigste dødsårsaken i 1951. Tre sykdommer (kreft, hjertesykdommer og hjerneslag) ble de viktigste dødsårsakene og utgjorde omtrent to tredjedeler av alle dødsfall. Japans velferdsdepartement utpekte disse sykdommene som “voksnesykdommer” i 1956 i et forsøk på å diagnostisere og behandle sykdommene tidlig hos personer i sin beste alder. Førti år senere, i 1996, ble begrepet “voksensykdom” erstattet med “livsstilsrelaterte sykdommer”, med tanke på viktigheten av livsstil fra barndom av for forebygging av kroniske sykdommer. På den tiden ble diabetes og høyt blodtrykk lagt til det som ble de fem viktigste livsstilsrelaterte sykdommene. Og nettopp derfor er “livsstilssykdom” et velkjent begrep for det japanske folket.

De aller fleste sykdommer er livsstilsrelaterte.

Gruppen hevder det nå er åpenbart at de fleste sykdommer vi i dag står overfor er kroniske sykdommer /livsstilssykdommer forårsaket av en usunn livsstil. Derfor er livsstilsfaktorer, eller såkalt livsstilsmedisin, grunnleggende for forebygging og behandling av kroniske sykdommer.

En kraftig voksende gruppe kroniske sykdommer er inflammatoriske tarmsykdommer (IBD): Crohns sykdom (CD) og ulcerøs kolitt (UC). Forskerne skriver at de betrakter IBD som en livsstilssykdom som hovedsakelig har bakgrunn i et vestlig kosthold, som kan forårsake redusert tarmmikrobielt mangfold.

Forskerne og deres helseinstitusjoner og sykehus har gitt et primært plantebasert kosthold til alle IBD-pasienter siden 2003. Kjøtt og fisk serveres henholdsvis hver 2. uke og en gang i uken. Det serveres ikke sukker. Frukt, grønnsaker, belgfrukter, poteter og fermentert mat serveres daglig. De utdanner også sine pasienter om sunne livsstilsvaner: Ingen røyking, regelmessig fysisk aktivitet, moderat eller ingen bruk av alkohol, regelmessighet i måltidene og ikke å spise mellom måltidene.

De har 15 års erfaring med livsstilsmedisin som involverer mer enn 159 pasienter med ulcerøs kolitt (UC) og 70 pasienter med Crohns sykdom (CD). Kombinasjon av et antiinflammatorisk medikament kombinert med et plantebasert, sukkerfattig kosthold induserte remisjon (sykdomstilbakegang) hos 44 påfølgende tilfeller uten unntak. Forskerne skriver at denne remisjonsraten er svært god med tanke på at rundt 30 % av pasientene er ikke-responderende til medisinen.

Og også andelen tilbakefall er langt bedre enn de som ellers er rapportert i litteraturen som normalt er 28% til 50 % etter 1 år og 57% til 78% etter 5 år.

Plantebasert kosthold aller først.

Vi behandler nå milde tilfeller av ulcerøs kolitt med plantebasert kosthold aller først – og ikke medisiner.

Mitsuro Chiba, MD, PhD Sjef for seksjonen Inflammatory Bowel Disease, Kunio Nakane, MD, PhD Sjef for Gastroenterology Division og Masfumi Komatsu, MD, PhD Direktør for Akita City Hospital

De har videre funnet at uten medisiner kan et plantebasert kosthold indusere remisjon hos en undergruppe av pasientene med mild form for ulcerøs kolitt.

Vår suksess med livsstilsmedisin ved IBD var større enn vi forventet og faktisk så dramatisk som beskrevet av Bodai i hans artikkel om kroniske sykdommer.

Mitsuro Chiba, MD, PhD Sjef for seksjonen Inflammatory Bowel Disease, Kunio Nakane, MD, PhD Sjef for Gastroenterology Division og Masfumi Komatsu, MD, PhD Direktør for Akita City Hospital.

Amerikansk forskerlegende begeistret.

De japanske forskernes funn blir hyllet av kreftforskeren, kirurgen og pioneren, Dr. Ernie Bodai. Han har blitt nominert til “Kongressens gullmedalje” for sin forskning og innsats innen helsearbeid, hundrevis av publiserte artikler – og sine fem banebrytende bøker om kreft. Bodai har vært klinisk professor i kirurgi ved UCD Medical Center og sjef for kirurgi for Kaiser Permanente i Sacramento og er grunnlegger av Kaiser’s Breast Cancer Survivorship Institute. Dr Bodai er også mannen bak det amerikanske brystkreft-frimerket.

Jeg vil takke Drs Chiba, Nakane og Komatsu. Arbeidet deres viser videre at enda en kronisk sykdom, i tillegg til alle de som vi har tidligere beskrevet, kan bli vesentlig påvirket av endring av livsstilen – som bidrar til slike kroniske tilstander.

Dr. Ernie Bodai, tidligere klinisk professor i kirurgi ved UCD Medical Center og sjef for kirurgi for Kaiser Permanente i Sacramento og er nå grunnlegger av Kaiser’s Breast Cancer Survivorship Institute.

Betennelser sentralt.

Dr. Ernie Bodai skriver videre:

Artikkelen vår legger sterk vekt på betennelse som en fellesnevner for de fleste kroniske tilstander som er ansvarlige for en betydelig del av hele helsevesenet. Det er også en betydelig kobling mellom betennelse og utvikling av kreft i tykktarm og endetarm, hvor forekomsten er mye høyere hos pasienter med IBD. IBD har også vist seg å gi en betydelig økt risiko for å utvikle andre kreftformer som brystkreft. Denne forståelsen av sykdom er bare helt i begynnelsen. Dr Chiba og teamet forsterker det presserende behovet for å gå videre med å utforske alternative behandlingsalternativer i behandlingen av kroniske sykdommer: Å bruke livsstilsendringer i motsetning til forskrivning av medisiner som bare behandler symptomer og som ikke behandler de grunnleggende årsakene til disse tilstandene.

Dr. Ernie Bodai, tidligere klinisk professor i kirurgi ved UCD Medical Center og sjef for kirurgi for Kaiser Permanente i Sacramento og er nå grunnlegger av Kaiser’s Breast Cancer Survivorship Institute.

Screening er ikke forebygging.

Dr. Ernie Bodai skriver videre at mange likestiller screening for sykdom med forebygging. Moderne screeningteknologier kan finne kreft, men på ingen måte er de forebyggende. Han mener medisinen må utvikle seg til å være virkelig forebyggende, og ikke reaktiv.

Dr Chiba har gitt et stort bidrag for å fremme arbeidet i helsevesenet med sitt omfattende arbeid innen IBD. Vi er helt enige med deres konklusjon om at kosthold, med fokus på plantebasert, ubearbeidet mat er en nødvendig behandling av kroniske sykdommer – og må implementeres. Dette er ytterligere støtte til det sårt tiltrengte paradigmeskiftet for medisinens fremtid.

Dr. Ernie Bodai, tidligere klinisk professor i kirurgi ved UCD Medical Center og sjef for kirurgi for Kaiser Permanente i Sacramento og er nå grunnlegger av Kaiser’s Breast Cancer Survivorship Institute.

Nyeste artikler

Artikler etter kategori

Få nyheter fra oss på mail

Registrer deg med ditt navn og e-post for å få nyhetsartikler om ny forskning og kunnskap og oppdateringer fra oss.