The Guardian: Alle menn kan være infertile innen 2045 på grunn av miljøgifter.

Den anerkjente britiske avisen The Guardian med artikkel om hvordan eksponering for miljøgifter faktisk truer menneskeheten – mener FN må arrangere hastemøte.

Artikkelen i den prisbelønte britiske nyhetsavisen i The Guardian Synkende antall sædceller, krympende peniser: giftige kjemikalier truer menneskeheten og har vekket stor oppsikt verden over.

Kjemikaliene som er skyld i reproduksjonskrisen vår, finnes overalt og i alt.

“Dette er intet mindre enn en fullskala krisesituasjon for menneskeheten.”

Shanna Swan, Professor og epidemiolog ved Icahn School of Medicine ved Mount Sinai i New York.

Er dette slutten på menneskeheten? Dette spørsmålet stiller den anerkjente professoren og epidemiologien ved Icahn School of Medicine ved Mount Sinai i New York, Shanna Swan. Dette kan skje raskere enn vi tror, ​​takket være hormonforstyrrende kjemikalier som reduserer fruktbarheten i en alarmerende hastighet over hele verden.

Null sædceller innen 2045?

I den nye boken til professor Swan, Countdown, viser hun at antall sædceller har falt med nesten 60% siden 1973. Med den utviklingen vi ser nå, viser Swans forskning at sædcellene kan telle null innen 2045. Null. La det synke inn. Det betyr ingen babyer. Ingen reproduksjon. Ikke flere mennesker.

Forfattern av artikkelen i The Guardian, Erin Brockovich, spør:

Jeg er nødt til å stille spørsmålet: hvorfor innkaller ikke FN til et krisemøte om dette akkurat nå?

Erin Brockovich

Erin Brockovich er en amerikansk miljøforkjemper og juridisk aktivist spesielt kjent for å bygge en sak mot Pacific Gas & Electric Company (PG&E) i California i 1993. Hennes vellykkede søksmål ble gjenfortalt i filmen, Erin Brockovich, spilt av Julia Roberts. Siden den gang har Brockovich vært vert for TV-serien Challenge America med Erin Brockovich på ABC og Final Justice på Zone Reality. Hun er president for Brockovich Research & Consulting og arbeider som konsulent for en rekke advokatkontorer verden over i forbindelse med miljøgifteksponering.

Kjemikaliene som er skyld i denne krisen, finnes i alt fra plastbeholdere og innpakning av mat, til vanntette klær og rengjøringsprodukter, til såper og sjampo, til elektronikk og tepper. Noen av dem, kalt PFAS, er kjent som “forever chemicals”, fordi de ikke brytes ned i miljøet eller i menneskekroppen. De bare akkumuleres og akkumuleres – gjør mer og mer skade, minutt for minutt, time for time, dag for dag. Nå ser det ut til at menneskeheten har nådd et bristepunkt.

Swans bok er svimlende i sine funn, skriver Brockovich.

“I mange deler av verden er den gjennomsnittlige tjueto år gamle kvinnen i dag mindre fruktbar enn bestemoren hennes var når hun var 35,”

Shanna Swan, Professor og epidemiolog ved Icahn School of Medicine ved Mount Sinai i New York.

I tillegg til det så viser professor Swan at en mann i dag i gjennomsnitt vil ha halvparten av antall sædceller som bestefaren hans hadde.

“Den nåværende tilstanden for reproduktivitet kan ikke fortsette mye lenger uten å true menneskets overlevelse”

Shanna Swan, Professor og epidemiolog ved Icahn School of Medicine ved Mount Sinai i New York.

Global eksistensiell krise!

Og Swan legger til:

“Det er en global eksistensiell krise, det er rett og slett bare det vitenskapen viser.”

Shanna Swan, Professor og epidemiolog ved Icahn School of Medicine ved Mount Sinai i New York.

Som om dette ikke var skremmende nok, finner Swans forskning at disse kjemikaliene ikke bare reduserer sædkvaliteten dramatisk, de krymper også penis-størrelse og testikkelvolum. Dette er intet mindre enn en fullstendig krisesituasjon for menneskeheten.

Swans bok gjenspeiler allerede eksisterende forskning, som har funnet at PFAS skader sædproduksjon, forstyrrer det mannlige kjønnshormonet og er korrelert med en “reduksjon av sædkvalitet, testikkelvolum og penislengde”. Disse kjemikaliene forvirrer bokstavelig talt kroppene våre.

Gitt alt vi vet om disse kjemikaliene, hvorfor gjøres ikke mer?

Brockovich skriver at akkurat nå er det et lappeteppe av utilstrekkelig lovgivning. Lover og forskrifter varierer fra land til land, region til region, og i USA fra stat til stat. EU har begrenset bruk av en del ftalater i leker og setter grenser for ftalater som betraktes som “reproduksjonstoksiske” – noe som betyr at de skader menneskelig reproduksjonskapasitet – i matproduksjon.

En vitenskapelig studie fra USA fant at ftalateksponering var ”utbredt” hos spedbarn, og at kjemikaliene ble funnet i urinen til babyer som kom i kontakt med sjampo, kremer og pulver. Fortsatt mangler aggressiv regulering, ikke minst på grunn av lobbyvirksomhet fra kjemiske industrigiganter, skriver Brockovich.

I delstaten Washington klarte man å vedta Pollution Prevention for Our Future Act, som “instruerer statlige myndigheter til å gå bort fra spesifikke kjemikalier, noe som historisk har ført til at selskaper bytter til like dårlige eller verre erstatninger. De første kjemiske klassene som adresseres inkluderer ftalater, PFAS, PCB, alkyfenoletoksylat og bisfenolforbindelser og organohalogen flammehemmere.

“Myndighetene har tatt viktige skritt for å takle omfanget av kjemisk forurensning, men stort sett kjemper USA, som mange andre land, en tapende kamp på grunn av svak, utilstrekkelig lovgivning.”

Erin Brockovich, amerikansk miljøforkjemper og juridisk aktivist

Og nylig ble hundrevis av innbyggere som bor i nærheten av Luke flyvåpenstasjon i Arizona rådet til ikke å drikke vannet, da tester oppdaget høye nivåer av giftige kjemikalier. Men forskere har faktisk funnet disse samme stoffene i blodet til nesten alle menneskene de har testet i USA. Intet land eller region på jorden er uberørt av PFAS-forurensning. Det er et globalt problem. PFAS er funnet i hvert hjørne av kloden. Det er praktisk talt tilstede i kroppene til hvert menneske. Den finnes i fisk dypt i sjøen, og fugler som flyr høyt på himmelen.

Og det dreper oss, bokstavelig talt, ved å skade og angripe selve livskilden: vår reproduksjonsevne. Spermens raske død må adresseres, og det må adresseres nå. Det er rett og slett ikke tid å tape, avslutter Erin Brockovich.

Ikke første advarsel.

Dett er ikke første gang vi leser om dette. Dette er en varslet krise. Og forskningen antyder ikke ett stoff eller en enkelt årsak – men snarere et stort kompleks av miljøkjemikalier som påvirker menneskekroppen. Her ser vi på noen av studiene publisert de siste par årene:

Her i Norge Spør NRK i en artikkel: «Sædcellene til norske og danske menn sliter. De blir færre og svømmer dårligere. Hvor bekymret bør vi være?»

Man har nå fått øynene opp for at vestlige menns fertilitet har blitt svært mye dårligere de siste tiårene. Forskerne forstår i større og større grad at det ikke er en årsak – men trolig en kombinasjon av en rekke miljøfaktorer.

Niels Jørgensen, overlege ved Rikshospitalet i København sier at det er noe som er riv ruskende galt – de siste 40 årene har nemlig vestlige menns sædkvalitet falt med mellom 50 og 60 prosent. Og han peker på miljøgifter og endringer i miljøet som viktige faktorer. 

Forskere ved University of Illinois i Chicago sier i en gjennomgang at en kraftig global nedgang i spermekvaliteten de siste tiårene reiser spørsmål om den negative virkningen av miljøgifter til mannlig reproduktiv helse.

Founding president ved Bastyr University Joseph E. Pizzorno, som var medisinsk rådgiver både for president Bush og Clinton administrasjonen, publiserte i 2018 en gjennomgang hvor han pekte på kvikksølv som man spesielt får i seg gjennom konsumering av fisk og sjømat samt kadmium. Han viser også til en studie som viser at de med høyt inntak av sprøytestoffer fra frukt og grønnsaker hadde totalt 49 % lavere antall sædceller.

Men ny forskning fra forskere i Storbritannia og Frankrike tyder også på at eksponering for aluminium kan være en viktig faktor for redusert antall sædceller og redusert mannlig fruktbarhet. Et statistisk signifikant sammenheng ble funnet mellom aluminiuminnholdet i sæd og sæd-utvikling. Høyere nivåer aluminium resulterte i lavere nivå spermier.

Studien ble ledet av Professor Christopher Exley ved Keele University.

«Menneskelig eksponering for aluminium har økt betydelig i samme tidsperiode som fertiliteten har gått ned, og vår observasjon av en betydelig forurensning av sperm med aluminium innebærer at aluminium er en potensiell bidragsyter til disse forandringene i reproduktiv fruktbarhet.»

Professor Christopher Exley ved Keele University.

Annen ny forskning fra forskere ved University of Nottingham tyder på at miljøforurensninger funnet i hjemmet og maten har de samme bivirkningene på mannlig fruktbarhet hos både mennesker og hos hunder.

Forskerne testet DEHP, som det er mye av i hjemmet (for eksempel tepper, gulvbelegg, klær, ledninger og leker) og kjemikaliet PCB153, som selv om den er forbudt globalt, forblir påviselig i miljøet, inkludert i mat.

For både hunder og menn ble det observert redusert spermkvalitetet og økt fragmentering og skade av DNA.

Og ikke nok med det…

Studier antyder også at vanlige hormonforstyrrende stoffer og kjemikaler kan påvirke fertilitet i flere generasjoner fremover.

Niels Chr. Geelmuyden diskuterer også disse problemstillingene i sin bok Spermageddon. Boka har vakt internasjonal oppsikt og rettighetene er hittil solgt til fem land.

Vannkvalitet – og fertilitet

Forskning ved University of Exeter styrker sammenhengen mellom vannforurensning og økning av menns fruktbarhetsproblemer. Studien viser for første gang hvordan en gruppe testosteronblokkerende kjemikalier kommer i elvene og vannet, som påvirker dyr og potensielt mennesker.

Professor Charles Tyler fra University of Exeter sa: 

«Vår forskning viser at et mye bredere utvalg av kjemikalier enn vi tidligere trodde, fører til hormonforstyrrelser i fisk. Dette betyr at forurensningene som forårsaker disse problemene sannsynligvis kommer fra en rekke kilder. Våre funn styrker også argumentet for at det er en cocktail av kjemikalier i vannet vårt som fører til hormonforstyrrelser i fisk, og bidrar til økningen av menns reproduktive problemer. Det er sannsynligvis mange årsaker til økningen i menns fruktbarhetsproblemer, men disse funnene kan vise en tidligere ukjent faktor. «

Professor Charles Tyler fra University of Exeter

Spennende videreutvikling og ny web-basert personlig utviklingsplattform.

Fra 1 oktober 2021 vil Funksjonellmedisinsk Institutt AS styrke sin rolle som faginstitusjon og øke fokuset på formidling av viktig kunnskap og erfaring om funksjonellmedisin og persontilpasset medisin til andre organisasjoner og samfunnet forøvrig. Instituttet vil ikke lenger tilby enkeltkonsultasjoner.

Funksjonellmedisinsk Institutt AS vil også inngå et samarbeid med et nytt hovedsakelig web-basert selskap som har planlagt oppstart 1 november 2021. Selskapet Full Potential AS vil bruke moderne plattformer og ny kunnskap og erfaring for å kunne tilby verdens første Personlige Utviklingsplattform. Fokus vil være alle de fysiske, mentale og spirituelle faktorene som bidrar til et friskt og meningsfylt liv.

Funksjonellmedisinsk Institutt AS vil være en faglig samarbeidspartner og bidra med viktig kunnskap og erfaring.

Vi gleder oss veldig til å kunne nå ut til enda flere mennesker i både Norge og i utlandet – med det vi mener er svært viktig kunnskap. Og spesielt i en tid hvor kunnskap om hvordan vi mennesker både kan leve både sunt og bærekraftig, kan være kritisk.

Hvis du ønsker å få oppdateringer om de spennende endringene så legg inn din epost under:)

Ansvar for eget liv og egen helse – det er også så mye man kan gjøre selv!

Den moderne vestlige livsstilen har ført til enorm velstand og økonomisk vekst – men også en dramatisk klima- og naturkrise samt en epidemi av kroniske sykdommer. Faktisk er 9 av 10 dødsfall i Europa nå på grunn av kroniske sykdommer som er knyttet til denne livsstilen. Kroniske sykdommer henger sammen, har sammenfallende risikofaktorer og kan faktisk i stor grad forebygges (EU Summit on Chronic Diseases). 

Miljø- og helsekrisene er tett koblet sammen og utfordrer vår livsstil og økonomiske velstand.

Funksjonellmedisinsk Institutt leverer kunnskap og ressurser slik at man har muligheten til å ta ansvar for sitt eget liv og sin egen helse. Tusenvis av deltakere i våre programmer, en kraftig økning i vitenskapelig forståelse og erfaring fra flere av de ledende sykehusene i verden – viser at mennesker med kunnskap og egeninnsats har mulighet til å påvirke sin helse i svært stor grad.

Instituttet arbeider aktivt gjennom en rekke plattformer for å videreformidle publisert kunnskap om et viktig og fremvoksende fagområde. All kunnskapen som vi videreformidler er publisert i internasjonalt anerkjente tidsskrifter.

Kunnskap og egeninnsats!

Tusenvis av deltakere i vårt Helseforbedringsprogram har gjennom mange år hatt fokus på alle faktorene de potensielt kan påvirke selv i sitt eget liv, som f.eks maten man spiser, mikrobene som bor i og på kroppen, stress, søvn, eksponering for miljøkjemikalier, trening, vekt og andre livsstils- og miljøfaktorer. Vi har opplevd hvilke fantastiske resultater mennesker kan oppnå med kunnskap og egeninnsats! Og ikke minst har også vi personlig merket det på vår egen kropp og i vårt eget liv!

Den verdensledende sykehusgiganten Cleveland Clinic har i løpet av få år publisert flere studier i internasjonalt anerkjente forskningstidskrifter som viser at funksjonell medisin kan overgå såkalt konvensjonell medisin ved kroniske sykdommer – og nå viser de også at fokus på helsekompetanse og undervisning kan ha ytterligere positive effekter.

Forskergruppe mener i ny studie at funksjonellmedisin, livsstilsendringer og forebyggende tiltak vil være viktig for å snu den negative helsetrenden. 

Forskere tilknyttet Department of Medicine and Medical Subspecialties ved University of Illinois, Rockford IL har publisert en artikkel i The International Journal of Disease Reversal and Prevention og peker på funksjonellmedisin og sunnere livsstil som sentralt for å snu den dramatiske økningen av kroniske sykdommer.

Amerikanske helsemyndigheter ved National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS) konkluderer:

“helsepersonell sin rolle må endre seg til å inspirere til en betennelsesdempende livsstil for å styrke befolkningens helse og velvære

National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS)

Vårt vitenskapelige fundament kan du finne blant de tusenvis av internasjonalt bredt publiserte studiene som vi har videreformidlet her (og alltid selvsagt med kildehenvisninger) samt via IFM.org som er en medisinfaglig internasjonal organisasjon innenfor persontilpasset medisin som vi og blant mange andre flere av verdens ledende sykehus, som Cleveland Clinic, Johns Hopkins, Mayo klinikken er faglig tilknyttet. At EU og Norden nå har vedtatt å implementere et persontilpasset helsevesen innen 2030, basert på dette samme fundamentet, har også gitt dette fagområdet kraftig økt fokus den senere tiden. 

Funksjonellmedisinsk Institutt AS i Norge er tilknyttet The Institute for Functional Medicine i USA. The Institute for Functional Medicine har høyeste akkreditering og godkjenning av det amerikanske føderale akkrediteringsrådet for videreutdanning (ACCME) av leger og helsepersonell.

Å adressere underliggende miljø- og livsstilsfaktorer er ikke et alternativ til oppfølging av helsevesenet – men for mange et viktig tillegg. Helseforbedring gjennom helsekompetanse og egeninnsats er ingen «quick fix», vidunderkur eller «one-size-fits-all».

Vestlig betennelsefremmende livsstil.

Forskere fra 22 institusjoner, inkludert Harvard, Stanford, Kings College og UCLA advarer om folkehelsekrise pga kronisk betennelse – og peker på den vestlige livsstilen, industrialiseringen og mindre kontakt med naturen som årsaker. Men de gir også håp og peker på at dette er tilstander som potensielt kan unngås – da de i stor grad involverer risikofaktorer som man selv kan påvirke.

De beskriver hvordan langvarig, lavgrad betennelse (som ikke måles ved “vanlige” blodprøver)  i kroppen spiller en nøkkelrolle ved hjertesykdommer, kreft, diabetes, nyresykdom, ikke-alkoholisk fettleversykdom og autoimmune og nevrodegenerative lidelser. 

De konkluderer med at det ikke er en- men summen av en rekke faktorer i den moderne vestlige livsstilen som gjør menneskene kronisk syke: Stress, kosthold, inaktivitet, tarmdysbiose (ubalanse i mikrobepopulasjonen) og ikke minst miljøgifter som kvikksølv og andre.

De skriver at den gode nyheten er at man potensielt kan unngå eller reversere tilstandene ved å addressere alle disse underliggende faktorene samtidig.

Demokratisering av kunnskap.

Instituttet arbeider aktivt gjennom en rekke plattformer for å videreformidle publisert kunnskap om et viktig og fremvoksende fagområde. Dette gjør vi for at innbyggerne skal få tilgang til kunnskap om hvordan man i større grad kan ta ansvar for eget liv og egen helse. All kunnskapen som vi videreformidler er publisert i internasjonalt anerkjente tidsskrifter.

Lik tilgang til kunnskap er en viktig forutsetningene for å kunne delta i samfunnet, uavhengig av lommebok, utdanning og adresse. Kunnskap gir makt til å ta ansvar for eget liv og egen helse. 

Du kan også få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt på mail – meld deg på gratis her.

Ansvar for eget liv og egen helse – det er også så mye man kan gjøre selv!


Den moderne vestlige livsstilen har ført til enorm velstand og økonomisk vekst – men også en dramatisk klima- og naturkrise samt en epidemi av kroniske sykdommer. Faktisk er 9 av 10 dødsfall i Europa nå på grunn av kroniske sykdommer som er knyttet til denne livsstilen. Kroniske sykdommer henger sammen, har sammenfallende risikofaktorer og kan faktisk i stor grad forebygges (EU Summit on Chronic Diseases).

Miljø- og helsekrisene er koblet sammen og utfordrer vår livsstil og økonomiske velstand. Men løsninger som involverer omfattende endring av livsstil kan være vanskelig for mange. Men vårt program er rettet mot de som selv ønsker å ta et slikt ansvar for sitt eget liv og sin egen helse.

Den verdensledende sykehusgiganten Cleveland Clinic har i løpet av få år publisert flere studier i internasjonalt anerkjente forskningstidskrifter som viser at funksjonell medisin kan overgå såkalt konvensjonell medisin ved kroniske sykdommer – og nå viser de også at en gruppetilnærming med fokus på undervisning kan ha ytterligere positive effekter.

I vårt Helseforbedringsprogram har vi gjennom en årrekke hatt fokus på alle faktorene du potensielt kan påvirke selv, som f.eks maten vi spiser, mikrobene som bor i og på kroppen, stress, søvn, eksponering for miljøkjemikalier, trening, vekt og andre livsstils- og miljøfaktorer.

Tusenvis av kunder i vårt program og et tungt vitenskapelig fundament viser at mennesker med egeninnsats, kunnskap og kompetanse både kan endre og oppnå bedre helse – ved å adressere alle faktorene som gjelder for seg. 

Vårt vitenskapelige fundament kan du finne blant de tusenvis av internasjonalt bredt publiserte studiene som vi har videreformidlet her (og alltid selvsagt med kildehenvisninger) samt via IFM.org som er en medisinfaglig internasjonal organisasjon innenfor persontilpasset medisin som vi og blant mange andre flere av verdens ledende sykehus, som Cleveland Clinic, Johns Hopkins, Mayo klinikken er faglig tilknyttet. At EU og Norden nå har vedtatt å implementere et persontilpasset helsevesen innen 2030, basert på dette samme fundamentet, har også gitt dette fagområdet kraftig økt fokus den senere tiden.

Funksjonellmedisinsk Institutt AS i Norge er tilknyttet The Institute for Functional Medicine i USA. The Institute for Functional Medicine har høyeste akkreditering og godkjenning av det amerikanske føderale akkrediteringsrådet for videreutdanning (ACCME) av leger og helsepersonell.

Ikke et alternativ – men et tillegg.

Å adressere underliggende miljø- og livsstilsfaktorer er ikke et alternativ til oppfølging av helsevesenet – men for mange et viktig tillegg. Helseforbedring gjennom endring er ingen “quick fix”, vidunderkur eller “one-size-fits-all”. Man vil på bakgrunn av den kompetansen man tilegner seg kombinert med kunnskapen man får om kroppen sin og med støtte fra fagfolk og/eller andre – ha muligheten til å velge å gjennomføre de tiltakene som støtter de personlige målene man har.

Vi er en gjeng med fagfolk og andre ressurser som har jobbet med livsstilsendringer, funksjonellmedisin og persontilpasset medisin i mange år. Vi har fulgt flere tusen mennesker på deres reise mot et bedre liv og en bedre helse. Vi har sett hvilke resultater mennesker kan oppnå gjennom å gjøre omfattende endringer i sitt liv. Med kunnskap, forståelse og motivasjon. Og ikke minst har vi merket det på vår egen kropp og i vårt eget liv!

Vi ønsker å videreformidle kunnskap og erfaring slik at også andre kan oppnå helseforbedring og sitt fulle potensial!

Funksjonellmedisinsk Institutt

Kraftig økt vitenskapelig anerkjennelse av miljø- og livsstilfaktorer ved kroniske tilstander.

Bølgen med kroniske sykdommer er et resultat av voldsomme endringer i hvordan mennesker lever livet på;

Kroniske betennelsesrelaterte tilstander er et resultat av alt man er eksponert for, fra før fødsel og frem til i dag.

Forskerteam fra Harvard, Stanford, UCLA, Kings College m.fl.

Vestlig betennelsedrivende-livsstil.

Forskere fra 22 institusjoner, inkludert Harvard, Stanford, Kings College og UCLA advarer om folkehelsekrise pga kronisk betennelse – og peker på den vestlige livsstilen, industrialiseringen og mindre kontakt med naturen som årsaker. Men de gir også håp og peker på at dette er tilstander som potensielt kan unngås – da de i stor grad involverer risikofaktorer som man selv kan påvirke.

De beskriver hvordan langvarig, lavgrad betennelse (som ikke måles ved “vanlige” blodprøver)  i kroppen spiller en nøkkelrolle ved hjertesykdommer, kreft, diabetes, nyresykdom, ikke-alkoholisk fettleversykdom og autoimmune og nevrodegenerative lidelser.

De konkluderer med at det ikke er en- men summen av en rekke faktorer i den moderne vestlige livsstilen som gjør menneskene kronisk syke: Stress, kosthold, inaktivitet, tarmdysbiose (ubalanse i mikrobepopulasjonen) og ikke minst miljøgifter som kvikksølv og andre.

De skriver at den gode nyheten er at man potensielt kan unngå eller reversere tilstandene ved å addressere alle disse underliggende faktorene samtidig.

National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS) konkluderer:

“helsepersonell sin rolle må endre seg til å inspirere til en betennelsesdempende livsstil for å styrke befolkningens helse og velvære.

National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS)

Forskning og kunnskap.

Vi mener at kunnskap om kroppen, helse og kosthold potensielt kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi integrerer ny kunnskap og forskning fortløpende. Og vi publiserer og videreformidler på våre nettsider flere ganger hver uke gjennom hele året, ny interessant forskning som er bredt publisert internasjonalt i anerkjente tidsskrifter. Alle artikler kommer selvsagt alltid med henvisninger til orginalartiklene og studiene. Vi publiserer artikler som på ulike måter kan være relevante for oss og våre kunder. Men vi minner om at selv om vi mener ny kunnskap er interessant både for oss og våre kunder – vil vi ikke kunne ta ansvar for kunnskapen vi videreformidler fra andre kilder. Du kan lese våre over 1 000 artikler her.

Du kan også få ny forskning, kunnskap og info i nyhetsbrev fra Funksjonellmedisinsk Institutt på mail – meld deg på gratis her.