Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162
BBC-doktor forteller om hvordan fokus på livsstil vil endre helsevesenet. - Funksjonellmedisin
inner-banner

BBC-doktor forteller om hvordan fokus på livsstil vil endre helsevesenet.

Dr Chatterjee forsøker å adressere årsakene til kronisk sykdom i det populære BBC-programmet Doctor in the House.

Dr Chatterjee er en verdenskjent lege med tilleggsutdanning i Funksjonellmedisin. Han har i en årrekke vært en av Storbritannias ledende stemmer innenfor helsearbeid.

Nå er han ute med en ny sesong med dokumentaren Doctor in the House på BBC-One. Og i den anledning har han blitt intervjuet av kanalen om hans fokus på å forstå de underliggende årsakene til kroniske sykdommer.

Den vestlige livsstilen

Dr Chatterjee sier helsevesenet i dag er fantastisk dyktige på akuttmedisin, men når det gjelder kroniske sykdommer så er det kun piller som gjelder. Han mener at helsevesenet nå står foran en stor forandring hvor de må endre fokus til å forsøke å forstå de underliggende årsakene. Som han sier i intervjuet så er det sjelden bare en årsak til kroniske sykdommer – men gjerne mange eller flere. Og årsakene sier han ligger i den vestlige livsstilen: kosthold, stress, søvn og bevegelse/trening er noen av områdene han nevner.

Stjernelegen forklarer videre hvordan han utforsker og eksperimenterer med å forstå og adressere de unike underliggende årsakene som gjelder for hvert enkelt individ.

Kroniske sykdommer er i dag en gigantisk byrde for helsevesenet og samfunnet, og Dr Chatterjee mener det haster med å få gjort endringer.

I dette klippet på 9 minutter fra BBC forteller Dr Chatterjee hvordan han arbeider med mennesker med kroniske tilstander.


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Nyeste artikler

Artikler etter kategori


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Få nyheter fra oss på mail

Registrer deg med ditt navn og e-post for å få nyhetsartikler om ny forskning og kunnskap og oppdateringer fra oss.