Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162
Fasting reduserer blodtrykket ved å påvirke tarmmikrobene. - Funksjonellmedisin
inner-banner

Fasting reduserer blodtrykket ved å påvirke tarmmikrobene.

Baylor College of Medicine viser at forstyrrelse av tarmmikrobiotaen kan ha ugunstige effekter på blodtrykket – som øker risikoen for hjertesykdom og hjerneslag.

Nesten halvparten av voksne i USA har høyt blodtrykk, en tilstand som øker risikoen for hjertesykdom og hjerneslag. Dette er de viktigste dødsårsakene i USA.

Dr. David J. Durgan ved Baylor College of Medicine og hans kolleger forsøker å få en bedre forståelse av høyt blodtrykk. Spesielt ser de på de nye bevisene som tyder på at forstyrrelse av tarmmikrobiotaen, kjent som tarmdysbiose, kan ha ugunstige effekter på blodtrykket. Studien ble publisert i Circulation Research som er det vitenskaplige tidsskriftet til the American Heart Association.

De skriver at ny forskning har vist en rolle for tarmdysbiose i utviklingen av hypertensjon (høyt blodtrykk).

Med denne forståelsen har forsøk på å manipulere mikrobiotaen for å forbedre blodtrykk blitt et viktig fokus i forskningsfeltet. Periodisk faste er en spesielt interessant terapi som har vist seg å endre tarmmikrobiotaen, kan vi lese i rapporten.

“Tidligere studier fra laboratoriet vårt har vist at sammensetningen av tarmmikrobiota i dyremodeller er ulik hos hos dyr med normalt blodtrykk”

Dr. David J. Durgan, professor i anestesiologi ved Baylor College of Medicine

Forskerne har også vist at transplantasjon av dysbiotisk (ubalansert) tarmflora fra et dyr med høyt blodtrykk til et dyr med sunt blodtrykk – resulterer i at mottakeren utvikler høyt blodtrykk.

“Dette resultatet fortalte oss at tarmdysbiose ikke bare er en konsekvens av høyt blodtrykk, men er faktisk involvert i å forårsake det,”

Dr. David J. Durgan, professor i anestesiologi ved Baylor College of Medicine

Kan påvirkning av tarmmikrobiotaen regulere blodtrykket?

For å svare på dette spørsmålet så Durgan og hans kolleger på en rekke tidligere studier som viser at fasting både var en av de viktigste drivkreftene for tarmmikrobiotaen, men også en driver av gunstige effekter for hjerte og karhelsa. Disse studiene hadde imidlertid ikke undersøkt forbindelsen mellom mikrobiotaen og blodtrykket.

I arbeidet deres satte forskerne opp to grupper.

I gruppen som fastet annenhver dag, hadde rottene betydelig redusert blodtrykk sammenlignet med rotter som ikke fastet.

“Deretter undersøkte vi om mikrobiotaen var involvert i reduksjonen av blodtrykket vi observerte i rottene som fastet,”.

Dr. David J. Durgan, professor i anestesiologi ved Baylor College of Medicine

Forskerne transplanterte mikrobiota fra rottene som enten fastet eller ble matet uten begrensninger inn i bakteriefrie rotter, som ikke har noen egen mikrobiota.

“Det var spesielt interessant å se at de bakteriefrie rottene som fikk mikrobiota fra de fastende rottene hadde betydelig lavere blodtrykk enn rottene som hadde fått mikrobiota fra kontrollrottene. Disse resultatene viste at endringene i mikrobiotaen ved fasting var tilstrekkelig til den blodtrykkssenkende effekten av periodisk faste.”

Dr. David J. Durgan, professor i anestesiologi ved Baylor College of Medicine

Hvordan mikrobiota regulerer blodtrykket

“Blant endringene vi observerte var endret gallsyremetabolisme en potensiell mediatorer for blodtrykksregulering,”

Dr. David J. Durgan, professor i anestesiologi ved Baylor College of Medicine

Teamet oppdaget at dyr med høyt blodtrykk som ble matet normalt hadde lavere nivåer med gallsyrer i omløp enn dyr med normalt. På den annen side hadde dyr som fulgte periodisk faste mer gallsyre i sirkulasjon.

“Vi fant også at å supplere dyr med kolsyre, en primær gallsyre, også reduserte blodtrykket betydelig i for dyr med hypertensjon (høyt blodtrykk)”

Dr. David J. Durgan, professor i anestesiologi ved Baylor College of Medicine
the American Heart Association

Oppsummert viser studien for første gang at periodisk faste kan være gunstig for å redusere hypertensjon ved å endre sammensetningen av tarmmikrobiota i en dyremodell. Arbeidet gir også bevis for at tarmdysbiose bidrar til hypertensjon ved å endre gallsyresignalering.

“Denne studien er viktig for å forstå at faste kan ha effekter på verten gjennom mikrobiota-manipulering,”

Dr. David J. Durgan, professor i anestesiologi ved Baylor College of Medicine

Professor Durgan konkluderer;

“Dette er en spennende idé fordi den potensielt kan ha kliniske implikasjoner. Mange av bakteriene i tarmmikrobiotaen er involvert i produksjonen av forbindelser som har vist seg å ha gunstige effekter når de kommer inn i sirkulasjonen og bidrar til regulering av vertsens fysiologi. Periodisk faste kan en dag bidra til å regulere aktiviteten til tarmmikrober for naturlig å gi helsemessige fordeler. “

Dr. David J. Durgan, professor i anestesiologi ved Baylor College of Medicine

Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Nyeste artikler

Artikler etter kategori


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Få nyheter fra oss på mail

Registrer deg med ditt navn og e-post for å få nyhetsartikler om ny forskning og kunnskap og oppdateringer fra oss.