Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162
Nok en ny studie knytter tarmbakterier og nevrodegenerative tilstander. - Funksjonellmedisin
inner-banner

Nok en ny studie knytter tarmbakterier og nevrodegenerative tilstander.

Sykdommer som Alzheimers, Parkinsons og ALS påvirker millioner av mennesker, men forskerne vet fortsatt ikke hva som forårsaker disse sykdommene – nye studier knytter nå mikrobene i tarmen til tilstandene.

Ny forskning tyder på at personer med disse tilstandene har endringer i bakterie-sammensetningen i fordøyelseskanalen. Men gitt det store mangfoldet av mikrober som finnes i menneskekroppen, så er det en utfordring å identifisere hvilke bakterier som kan være knyttet til tilstandene.

For å kunne forstå dette komplekset så ser forskere ved University of Florida på fordøyelseskanalen til en liten, gjennomsiktig orm kalt Caenorhabditis elegere.

Og funnene fra denne forskningen er nå publisert i PLOS og etablerer for første gang en sammenheng mellom spesifikke bakteriearter og fysiske manifestasjoner av nevrodegenerative sykdommer. Studiens leder er Alyssa Walker ved College of Agricultural and Life Sciences.

“Å se på mikrobiomet er en relativt ny tilnærming for å undersøke hva som forårsaker nevrodegenerative sykdommer. I denne studien var vi i stand til å vise at spesifikke bakterier spiller en rolle i utviklingen av disse tilstandene,”

Daniel Czyz, assisterende professor i UF / IFAS-avdelingen for mikrobiologi og cellevitenskap.

Gunstige og ugunstige mikrober;

“Vi viste også at noen andre bakterier produserer stoffer som bekjemper disse” dårlige “bakteriene. Nylige studier har vist at pasienter med Parkinsons og Alzheimers sykdom har for lite av disse” gode “bakteriene, så våre funn kan bidra til å forklare den forbindelsen og åpne opp for nye fremtidige studie, “

Daniel Czyz, assisterende professor i UF / IFAS-avdelingen for mikrobiologi og cellevitenskap.

Alle nevrodegenerative sykdommer kan spores til problemer med hvordan proteiner håndteres i kroppen. Hvis proteiner ikke håndteres riktig så bygger de seg opp og akkumuleres i vev. Disse proteinaggregatene, som forskerne kaller dem, forstyrrer cellefunksjon og fører til nevrodegenerative tilstander.

Forskerne ønsket å forstå om å introdusere visse bakterier i C. elegans ormene ville bli fulgt av proteinaggregering i ormerens vev.

“Det er faktisk det vi observerte. Vi har en måte å markere aggregatene på slik at de gløder grønt under mikroskopet. Vi så at ormer kolonisert av spesifikke bakteriearter ble opplyst med aggregater som var toksiske for vev, mens ikke for de som ikke hadde dem. Dette skjedde ikke bare i tarmvevet, hvor bakteriene er, men over hele ormers kropp, i deres muskler, nerver og til og med reproduktive organer.”

Daniel Czyz, assisterende professor i UF / IFAS-avdelingen for mikrobiologi og cellevitenskap.

Veldig overraskende så viste også avkommet til de berørte ormene også økt proteinaggregasjon.

“Dette er veldig interessant fordi det antyder at disse bakteriene genererer et slags et signal som kan videreføres til neste generasjon,”.

Daniel Czyz, assisterende professor i UF / IFAS-avdelingen for mikrobiologi og cellevitenskap.

Ormer kolonisert av de “dårlige” bakteriene mistet også mobilitet, et vanlig symptom på nevrodegenerative sykdommer.

“Ormene er bare en millimeter lenge, og de har nøyaktig 959 celler. Men på mange måter er de mye som oss mennesker – de har tarmene, musklene og nervene, men i stedet for å være sammensatt av milliarder celler, er hvert organ bare en håndfull celler. De er som levende testrør. Og størrelsen gjør at vi kan gjøre eksperimenter på en mye mer kontrollert måte som kan være viktig for nye eksperimenter med andre organismer og til slutt mennesker. “

Daniel Czyz, assisterende professor i UF / IFAS-avdelingen for mikrobiologi og cellevitenskap.

Tilstedeværelsen av gunstige bakterier som produserer fettsyren butyrat, et molekyl som tidligere har vist seg å være gunstig for nevrodegenerative sykdomsmodeller, førte til mindre nevrodegenerative symptomer.

Antibiotikaresistens og nevrodegenerative sykdommer;

“Nesten alle bakteriene vi fant forbundet med protein problemer, er også forbundet med antibiotiiske resistente infeksjoner hos mennesker. Det vil imidlertid ta mange flere års forskning før vi kan forstå hvilken, hvis noen, kobling det er mellom antibiotikaresistens og nevrodegenerative Sykdommer, “

Daniel Czyz, assisterende professor i UF / IFAS-avdelingen for mikrobiologi og cellevitenskap.

Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Nyeste artikler

Artikler etter kategori


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Få nyheter fra oss på mail

Registrer deg med ditt navn og e-post for å få nyhetsartikler om ny forskning og kunnskap og oppdateringer fra oss.