Artikler

Vi mener at kunnskap om kroppen, helse og kosthold kan være avgjørende for å optimalisere helsa. Vi publiserer ny kunnskap og forskning fortløpende, flere ganger hver uke. Vi videreformidler kunnskap som er bredt publisert internasjonalt i anerkjente tidsskrifter, samt selvsagt alltid henvisninger til orginalartiklene og studiene. 

Lansering av den første personlige utviklingsplattformen Full Potential – en guide mot et bedre liv og bedre helse.

Full Potential ble lansert 1 november og er en personlig utviklingsplattform som leverer kunnskap og helsekompetanse og er en guide mot et bedre liv og bedre […]

Presentasjon av Full Potential på nordisk ernæringskonferanse

Her kan du se Anders Krokfoss presentere den personlige utviklingsplattformen Full Potential samt beskrive hvordan fremtidens helsevesen vil jobbe – og gir også håp om […]

Ny studie: Økt tarmgass fra et plantebasert kosthold et tegn på et sunnere tarmmikrobiom.

Et team forskere tilknyttet en rekke institusjoner i Spania har funnet ut at økningen i flatulens som folk får når de går over til et […]

Britiske forskere mener: Behandle tarmen ved leddgikt.

Forskere ved University College London har vist at skade på det beskyttende laget i tarmen og dysbiose spiller en viktig rolle i utviklingen av leddgikt, […]

Det som skjer med planeten – skjer også med menneskene!

Miljøkatastrofen er også en menneskelig helsekatastrofe – WHO og EU advarer om en epidemi av autoimmune- og nevrodegenerative sykdommer som forskerne nå kaller “miljøsykdommer”. Miljøkatastrofen […]

Nye studier konkluderer: Skyhøyt og økende konsum av ultra-bearbeidede matvarer er en verdenskrise.

Studier viser at inntak av mye ferdigmat fører til dårligere langsiktig helse og ikke minst er det ugunstig for tarmmikrobiomet. Den FN initierte NOVA studien […]

Viktig stor ny studie viser både helse- og miljømessige effekter av kostholdet.

Å spise for eksempel en pølse kan koste 36 minutter sunt liv, mens en porsjon nøtter i stedet kan gi 26 minutter ekstra sunt liv, […]

Amerikanske forskere advarer: mennesker ikke skapt for å spise så mye fruktsukker som de spiser nå.

Ny studie publisert i Nature viser at for høyt inntak av fruktsukker er knyttet til den alarmerende økende forekomsten av fedme og kreft – og […]

Stanford University: Fermentert mat øker mangfoldet i mikrobiomet og senker betennelse.

Et kosthold med mye fermenterte matvarer og fiber kan være svært viktig for immunforsvaret og helsa, ifølge forskere ved Stanford School of Medicine. Kostholdet påvirker […]