Hjemmelaget Granola
4 porsjoner (24 porsjoner 6 dobbel oppskrift)
Ingredienser:
25 gr (200 gr) sesamfrø
50 gr (300 gr) valnøtter (lektin-reduserte)
50 gr (300 gr) mandler (lektin-reduserte)
50 gr (300 gr) hasselnøtter (lektin-reduserte)
25 gr (150 gr) kokosflak, gjerne ristet
40 gr (240 gr) hempfrø
25 gr (150 gr) linfrø (varme-behandlet i 20 min. 100 gr)
20 gr (120 gr) pinjekjerner
12,5 gr (ca.1ss) (75 gr) kokosolje eller plantebasert margarin
1 ss (6 ss) Yaconsirup
½ ts (3 ts) Ceylon-kanel
En klype (½ ts) mineral-salt
½ ts (3 ts) vaniljepulver, evt vaniljeolje (3 dråper = 1 ts)
Framgangsmåte:
Hakk nøttene ved hjelp av en food-prosessor eller for hånd, og bland dem sammen med de andre tørrvarene. Smelt margarinen på svak varme, og tilsett yaconsirup, kanel, mineralsalt og vaniljepulver/-olje.
Bland kokos/smør-blandingen med nøtte- og frøblandingen. Fordel granolaen på stekebrett og tørk den i en dehydrator på ca 40 grader i 1-2-3 døgn (kjenn på granolaen underveis). Du kan eventuelt bruke en steikeovn på så lav temperatur som mulig, ettersom nøttene mister mye av næringsverdien sin når temperaturen overstiger 50 grader.
Granolaen oppbevares i tett krukke, og nytes med kokos-youghurt og friske bær, eller annet valgfritt tilbehør.