Kjempegod iskrem uten melk og sukker

Hva er vel bedre enn iskrem på en varm sommerdag? Her er en oppskrift på en sunn og smakfull jordbær-iskrem. Du lager den kjapt i blenderen og den inneholder bare bra ingredienser. Passer like godt til voksne som barn.

Ingredienser:

  • 400 gram frosne, økologiske jordbær (eller andre bær)

  • Ca. 0,5 dl FOS (FruktoOligoSakkarider)

  • Litt Monk Fruit (smak til)

  • 2 dråper Stevia med vanilje

  • Ca. 1 ts fersk limesaft

  • 2 - 2,5 dl kokosmelk (fet type)

Sånn gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene i en blender og blend til en jevn blanding.

  2. Hell blandingen i former for å lage ispinner eller i en skål hvis du foretrekker det. La stå i fryseren i et par timer.

God fornøyelse!

Bra mat med sunne ingredienser:

FOS

Søtningen i oppskriften er FOS, som står for FruktoOligoSakkarider.  Den er fremstilt av sikorirot, og er prebiotiske fibre som gir næring til tarmfloraen.

FOS er en type fiber, som vi også kaller ufordøyelige karbohydrater eller resistent stivelse. Resistent stivelse er ufordøyelig, som betyr at den ikke brytes ned i tynntarmen, men går videre til tykktarmen hvor den blir mat for de gode tarmbakteriene. (Prebiotika)

Den gir lite blodsukkerstigning, så for de som ønsker et stabilt blodsukker er dette en fin erstatning.

FOS fås i helsekostbutikker. Det er litt mindre søtt enn sukker, men kan fint erstatte sukker i bakst, syltetøy, smoothie osv. Begynn forsiktig med 1-2 ts når du skal introdusere FOS i kosten, ettersom de gode tarmbakteriene kan få en «boost», som kan gi “luft i magen” i starten.