Regnbuesalat med pasta, søtpotet, rosenkål og kidneybønner
Salaten kan nytes som den er eller som tilbehør til annen mat.
Ingredienser
250 gram glutenfri pasta (f.eks av erter, kikerter og linser)
1 stor eller 2 små søtpoteter
1 pose rosenkål
1 boks økologiske kidney-bønner (evt. kikerter)
1 liten pose ønsket økologisk salat (ca 100 gram)
1 økologisk paprika
½ - 1 økologisk rød løk
1 økologisk pære eller eple
1 liten økologisk purreløk
1 økologisk gulrot (revet)
Ca 50 gram pinjekjerner (ristet) (evt. valnøtter)
3 ss (grønn) pesto. Obs enkelte typer pesto inneholder parmesan (melk)
Olivenolje
Valgfritt krydder
Tomater og oliven kan tilsettes hvis ønskelig
Framgangsmåte:
Skrell søtpoteten og del den opp i små terninger. Rens rosenkålen og del den i 2 eller 4, avhengig av størrelsen. Fordel søtpotet og rosenkål i en langpanne og bland godt med olivenolje og ønsket krydder, f.eks. salt og pepper.Stek på 200 grader i 20 – 30 minutter til grønnsakene er gyldne og møre. Avkjøles.
Kok pasta etter anvisning på pakken og avkjøl under rennende, kaldt vann, og la vannet renne av.Skyll kidney-bønnene i kaldt vann og la vannet renne av. Kutt grønnsakene i passende biter.
Bland pestoen inn i den avkjølte pastaen, og tilsett deretter de andre ingrediensene.Topp salaten med ristede pinjekjerner.
Salaten kan nytes som den er eller som tilbehør til annen mat.
Velg økologiske ingredienser hvis det er mulig.