Thailandsk kyllingsuppe med kokosmelk og hjemmelaget kraft

3 porsjoner (bildene viser 18 porsjoner)

Ingredienser:

  • 6 cm galangarot (kjøpes i innvandrerbutikker og ligner en fersk ingefærrot)

  • 2 stilker sitrongress (banket og skjært i biter)

  • 6-8 kaffirlime-blader (kjøpes i innvandrerbutikker, og noen har bare fryste blader)

  • 2-3 røde thaichili (ta ut alle frøene for å unngå lektiner)

  • 4 dl kokosmelk (fullfetet)

  • 5 dl god kyllingkraft. Helst hjemmelaget av øk. kyllingbein/-skrog - Se egen oppskrift. (Forholdet mellom kraft og kokosmelk kan justeres etter eget ønske)

  • 1 øk. rød løk i tynne skiver (båter)

  • 1-2 grovt revne gulrøtter

  • 4-5 øk. vårløk i tynne skiver (skråkuttes)

  • Saften av ½ lime

  • 3 kyllingfileter, gjerne økologisk, i tynne biter/strimler

  • Salt, og frisk koriander eller bladpersille til garnityr.

Framgangsmåte:

  1. Rens og kutt galangaroten i biter, rens vekk frøene fra chilien, bank og skjær sitrongresset i biter

  2. Ha kokosmelken i en kasserolle og tilsett galangarot, chili og sitrongress. La dette koke på svak varme i 1-2 timer. Etter 1-2 timer siler du vekk grønnsakene, og tilsetter hjemmelaget kraft. Det er lurt å tømme den varme kraften over silen med grønnsakene så all kokosmelken og de gode smakene blir med i suppa.

  3. Tilsett rød løk, gulrot, vårløk og kylling og kok suppa til alle grønnsakene er møre og kyllingen gjennomkokt.

  4. Smak til med limesaft og litt mineralsalt.

  5. Suppen toppes med frisk koriander eller bladpersille og serveres med varme rundstykker.

Suppen egner seg godt til å fryses.

Kyllingen kan erstattes med sopp hvis du ikke ønsker å spise kjøtt.

Velg økologiske ingredienser hvis det er mulig.